menu

Családireceptkönyv.hu

bejgli nem kell keleszteni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle )
1 pohár tejföl ( 2 dl )
1 pohár sertés zsír
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs élesztő ( 5 dkg )
kb 60-80 dkg liszt

Kenéshez :
1 tojás
Mák töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg mák
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni lehet :
reszelt citromhéj
mazsola
aszalt gyümölcsök
birsalmasajt

Dió töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg dió
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni ugyanazokkal lehet mint a mákost.

Elkészítés:


Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Előre elkészítjük a tölteléket .Mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot,van.cukrot pici tejet ,ezzel az összeállítással is meg lehet tölteni, ( én nem szoktam főzni )vagy a hozzávalók között felsorolt anyagokat is hozzá lehet adni. Ki melyiket szereti belőle. Természetes ha dióst és mákosat is készítünk egy adagból a mák vagy a dió aránya változik. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük ,lekenjük tojással,oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával. és már süthetjük is kb 180 fokon

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy olyan bejgli recept amit nem kell keleszteni,csak gyúrom-nyújtom és sütöm

 bejgli nem kell keleszteni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: vporban
Tuti finom kalács
Tuti finom kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Csavart mákos kalács
Csavart mákos kalács

Az élesztőt morzsold bele a langyos tejbe, adj hozzá egy teáskanálnyi cukrot, takard le, és hagyd, hogy 10 perc alatt felfusson, vagyis jól megnőjön a térfogata. A lisztet addig ke...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás  csokis  csiga
Vaníliás csokis csiga

Langyos tejbe tesszük a cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt benne és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk