Családireceptkönyv.hu

bejgli nem kell keleszteni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle )
1 pohár tejföl ( 2 dl )
1 pohár sertés zsír
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs élesztő ( 5 dkg )
kb 60-80 dkg liszt

Kenéshez :
1 tojás
Mák töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg mák
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni lehet :
reszelt citromhéj
mazsola
aszalt gyümölcsök
birsalmasajt

Dió töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg dió
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni ugyanazokkal lehet mint a mákost.

Elkészítés:


Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Előre elkészítjük a tölteléket .Mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot,van.cukrot pici tejet ,ezzel az összeállítással is meg lehet tölteni, ( én nem szoktam főzni )vagy a hozzávalók között felsorolt anyagokat is hozzá lehet adni. Ki melyiket szereti belőle. Természetes ha dióst és mákosat is készítünk egy adagból a mák vagy a dió aránya változik. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. Feltekerjük ,lekenjük tojással,oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával. és már süthetjük is kb 180 fokon

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy olyan bejgli recept amit nem kell keleszteni,csak gyúrom-nyújtom és sütöm

bejgli nem kell keleszteni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Almás majomkenyér
Almás majomkenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Babkin maslový závin-makovník
Babkin maslový závin-makovník

Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, pridáme kvasnice, pripravíme kvások. Do vykysnutého kvásku pridáme žĺtka, prešľaháme a pridáme rozpustené maslo. Všetko pridáme do múky a šľahač...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
KLASSZIKUS KUGLÓF
KLASSZIKUS KUGLÓF

1/2 dl tejet meglangyosítsunk, belekeverünk egy tk. cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd pár percre meleg helyre tesszük, hogy az élesztő felfusson. A robotgép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
finom kelt linzerszerü
finom kelt linzerszerü

Kevés langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és elkeverjük egy kiskanál cukorral. Tetejét megszórjuk kevés liszttel és felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet, a porcukrot és a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk