menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis-gyümölcsös finom Püspökkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg cukor
25 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej

Elkészítés:


Keverjük össze a megszitált lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, valamint az aszalt gyümölccsel. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral keverjük habosra, és tegyük bele a lisztes keveréket. Adagoljuk hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni. A tojásfehérjékből verjük kemény habot, és óvatosan forgassuk a sütimasszába.

Kettő őzgerincformát vajazzunk ki, szórjuk be liszttel, majd öntsük bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és addig süssük a süteményt, míg aranybarnára pirul.

Az év bármely időszakában készíthető, mert bármilyen idény gyümölcsöt hozzá lehet adni!

Csokis-gyümölcsös finom Püspökkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes-kakaós piskóta
Meggyes-kakaós piskóta

A tojás sárgáit a liszttel, majd az átszitált kakaóporral, vízzel és kókuszolajjal kikevertem, majd szépen apránként hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. A Szafiénál hígabb masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó-golyó
Zserbó-golyó

Először is gyúrjuk össze a hozzávalókból a kekszet, darált diót, porcukrot és a lekvár javát. Mivel sajnos pont kifogytam a házi lekvárból, a boltihoz mért mennyiségeket adtam...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Kókuszos korong
Kókuszos korong

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a fél deci tejet, majd kézzel alaposan ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
10 perces eperparfé (Stahl)
10 perces eperparfé (Stahl)

1.) Az eperlekvárt elkeverjük a vaníliás cukorral meg 4 evőkanálnyi, frissen facsart citromlével, amit előtte átszűrünk, hogy ne legyen benne mag. Ezután a hideg tejszínből robotgé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk