25 dkg cukor
25 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej
Keverjük össze a megszitált lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, valamint az aszalt gyümölccsel. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral keverjük habosra, és tegyük bele a lisztes keveréket. Adagoljuk hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni. A tojásfehérjékből verjük kemény habot, és óvatosan forgassuk a sütimasszába.
Kettő őzgerincformát vajazzunk ki, szórjuk be liszttel, majd öntsük bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és addig süssük a süteményt, míg aranybarnára pirul.
Az év bármely időszakában készíthető, mert bármilyen idény gyümölcsöt hozzá lehet adni!
Milánói rétes/Lusta asszony rétese Nagyon különleges az elkészítése, de annál egyszerűbb : Első lépés, hogy felolvasztunk 10 dkg vajat és 1/3 részét beleöntjük a tepsibe és k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent összekeverni, kókuszban megforgatni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 dl langyos tejbe kevés porcukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, plusz 2 ek lisztet és kovászt készítünk. 2. A tojás sárgákat a megmaradt cukorral és a sóval elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű