25 dkg cukor
25 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej
Keverjük össze a megszitált lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, valamint az aszalt gyümölccsel. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral keverjük habosra, és tegyük bele a lisztes keveréket. Adagoljuk hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni. A tojásfehérjékből verjük kemény habot, és óvatosan forgassuk a sütimasszába.
Kettő őzgerincformát vajazzunk ki, szórjuk be liszttel, majd öntsük bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és addig süssük a süteményt, míg aranybarnára pirul.
Az év bármely időszakában készíthető, mert bármilyen idény gyümölcsöt hozzá lehet adni!
Elkészítés: A hozzávalókat tálba teszem, jól összekavarom, és 8-10 cm-es mikrós edénybe beleöntöm. Majd 700 Watton 6 percig sütöm. Végül 3 részre vágom, és megkenem ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMajd ,mikor már a puding kihűlt összekeverem a túróval Mindent összegyúrok. Míg a krémet elkészítem,addig pihentetem a tésztát,majd kisodrom két lapra. Az alsólapot kicsit meghin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáztepsiben h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejfölell elkeverem a z élesztőt és az egészet egybe gyúrtam... nekem... még kívánt egy kis tejet, hogy összeálljon...én pihentettem 20 percet... kinyújtottam lekentem egy tojáss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű