menu

Családireceptkönyv.hu

Diós, pudingos Isteni szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



« Vissza

Diós, pudingos Isteni szelet! Ezt ki kell próbálnod!

2016.03.06. - receptneked.hu

Ilyen finom desszertet még nem ettél, nem véletlenül Isteni szelet a neve!

Hozzávalók:
30 dkg cukor
4 tojás (szétválasztva)
0,5 csomag sütőpor
8 ek víz
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vanillin cukor
10 dkg darált dió
3 ek rum
A tetejére:
4 tojásfehérjéből hab
20 dkg cukor
A díszítéshez:
csokireszelék
vagy készen kapott csokoládéforgácsElkészítése:

Elkészítés:


A sütőtepsit (25 x 37-es) sütőpapírral kibéleljük. A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával, a vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tojások felvert habját. Kétfelé vesszük.

Az egyikbe 5 dkg darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot, a másik tészta sima piskóta marad, a tepsi aljára ez kerül, majd erre öntjük a diós piskótát. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral felfőzzük. 20 dkg vajat a cukorral kikeverünk, majd a diót és a rumot a kihűlt pudinghoz adjuk. Sima krémet keverünk belőle, és ezt kenjük a kihűlt tésztára.

A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.

Diós, pudingos Isteni szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bohémia szelet
Bohémia szelet

A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzá adjuk a cukrot, majd keményre felverjük. A tojás sárgákat egyesével hozzákeverjük, majd apránként beleforgatjuk a kakaóval,és a sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Diócska (mandulamag)
Diócska (mandulamag)

1. Ledaráljuk a 15 dkg dióbelet a 10 dkg cukorral. Én kávédarálón szoktam fele cukor, fele dióbél hozzáadásával, így nem ragad össze. 2. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a szo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-meggyes kocka
Csokis-meggyes kocka

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk úgy, hogy mielőtt a tepsibe tesszük, megfelezzük, az egyik felébe belerakjuk a kakaóport, és vegyesen tesszük a tepsibe. Beledobál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Hókifli
Hókifli

A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk