Réteslisztet használj !
3 dl tej
1 kávés kanál só,
10 dkg .cukor
10 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
1 tojás
50 -60 dkgliszt
Töltelék:
szilva lekvár
Meglangyosítom a tejet, beleteszem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt,...Kicsit állni hagyom,hogy az élesztő dolgozzon majd a felolvasztott vajjal és a többi hozzávalókkal hólyagosra vered. Akkor jó a tészta állaga ha elválik a táltól amiben dolgozol, sima és fényes lesz. Ha kézzel dagasztasz akkor a folyamat alatt tejezd meg a tenyered így könnyebb vele dolgozni. Ha elvált az edény falától teljesen akkor picit hintsd meg liszttel de óvatosan, tegyél rá egy tiszta törlő ruhát és tedd pihenni langyos helyre. Keleszd a tésztát duplájára.!!!!! Ha a tészta megkelt ki nyújtod 0,5 cm vastagságra, 10 x 10 kockákat vágsz. Megtöltöd lekvárral, 2 szélét egymásra hajtod, tojássárgájával lekened és zsirpapirral előkészitett tepsibe teszed és 10 percig pihenteted. majd előmelegített 180-200 fokos sütőben készre sütöd. sütési idő kb.15-2o perc
Ha kihűlt porcukorral megszórod.
A porcukrot a hideg vajjal,a liszttel, a mandulával és a fahéjjal összedolgozni. 1 órára betenni a hűtőbe. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formálni belőle, majd sütőpapíros tepsibe tenn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPalacsinta: Kikeverjük a palacsintatésztát. Én 2 tojást alaposan felverek, picit sózom, öntök hozzá kb. 3 dl tejet, tovább verem, 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kikavarjuk. Hozzáöntjük az olajat, a sót és a fahéjat. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és a masszához keverjük. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű