500 g leveles tészta
2 csomag vaníliás pudingpor
200 g natúr piskóta korong
1 cs Bourbon vaníliás cukor
7 dl tej+ 2 ek cukor
1 üveg őszibarack befőtt (lecsepegtetve, darabolva)
tetejére...
porcukor és 100 g étcsokoládé
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 X 30 cm) és sütőpapírral béleljük. Pudingporból és tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk.
Leveles tésztát megfelezzük és az egyik felet, tepsi méreténél kissé nagyobbra nyújtjuk, villával megszurkáljuk és 6-8 perc alatt elősütjük. Erre azért van szükség, hogy a puding ne áztassa el a tésztánkat.Következik a vaníliás massza, amit egyenletesen elkenünk a tésztán. Piskóta korongokat sorakoztatunk a tetejére és ezeket befedjük a barack darabokkal. Következik a tészta másik fele, amivel befedjük az egész süteményt. Ismét megszurkáljuk több helyen, hogy ne hólyagosodjon fel túlságosan. Ismét sütőbe tolva, 20 - 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kis pihentetés után, óvatosan a sütőpapír segítségével rácsra emeljük és teljesen lehűtjük. Tálalás előtt porcukorral hintjük és olvasztott csokoládét csorgatunk tetejére. Másnap igazán finom és szépen szeletelhető.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A 2 szem almát elszeleteljük és sorba tesszük a tepsibe, melyet 180 fokon megsütünk. Míg az alma sül elkészítjük a piskótát 8 tojásból cuko...
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: KözepesA tésztát érdemes a szaggatás előtti éjszaka összegyúrni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét felkockázzuk, tálba tesszük, és mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk. A cukkinit meghámozzuk, finomra lereszeljük, 20 dkg-ot a levével együtt félreteszünk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű