Hozzávalók kb 30-35 db bonbonhoz:
2 dl tej
8 dkg vaj
8 dkg cukor
2 ek búzadara
12 dkg kókusz reszelék
1 kk kókusz aroma
csipet só
Bevonáshoz:
25 dkg csokoládé
2 ek olaj
A tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc).
Fóliával kibéleltünk egy tálcát és kb 2 cm vastagon elsimítjuk rajta kókuszos masszánkat. Teljesen hűtsük le, majd bevonás előtt, tetszőleges formájú bonbonokra vágjuk.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és folyékony állapotában belekeverjük az étolajat.
Fogpiszkáló segítségével mártogassunk és rácsra téve csepegtessük le a felesleges csokoládét.
Kevés kókusz reszelékkel díszíthetjük, majd mikor kissé megszilárdul a csoki, hűtőbe tesszük a bonbonokat (így megakadályozzuk a zsiradék kicsapódását a csokoládén
Kellemese bíbelődést és jó étvágyat hozzá !
A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat, jól összedolgozzuk. Kis golyókat csinálunk a tésztából /túlságosan nagy golyókat n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, tojást és a margarint. Jól összedolgozzuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejfölt, attól függően, mennyit vesz f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Dolgozd össze a száraz alapanyagokat egymással, és keverd hozzájuk az előre felvert tojásokat, végül a kókuszzsírt is. 2. lépés A keksz tésztáját két zsírpapír közöt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelőkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet. kovász készítés: Az élesztőt csomómentesen elkeverjük kb 1 dl langyos tejben egy ki...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes