Hozzávalók kb 30-35 db bonbonhoz:
2 dl tej
8 dkg vaj
8 dkg cukor
2 ek búzadara
12 dkg kókusz reszelék
1 kk kókusz aroma
csipet só
Bevonáshoz:
25 dkg csokoládé
2 ek olaj
A tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc).
Fóliával kibéleltünk egy tálcát és kb 2 cm vastagon elsimítjuk rajta kókuszos masszánkat. Teljesen hűtsük le, majd bevonás előtt, tetszőleges formájú bonbonokra vágjuk.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és folyékony állapotában belekeverjük az étolajat.
Fogpiszkáló segítségével mártogassunk és rácsra téve csepegtessük le a felesleges csokoládét.
Kevés kókusz reszelékkel díszíthetjük, majd mikor kissé megszilárdul a csoki, hűtőbe tesszük a bonbonokat (így megakadályozzuk a zsiradék kicsapódását a csokoládén
Kellemese bíbelődést és jó étvágyat hozzá !
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A töltelékhez az almát meghám...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A zselatint keverjük el az egyik pohár joghurttal, a nyírfacukorral és az eritrittel, és addig melegítsük, szép lassan folyamatos kevergetés mellett, amíg fel nem old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg kávét és a likőrt összekeverjük. A mascarponét összemixeljük az édesített sűrített tejjel. Egy pohár vagy kehely aljába likőrös-kávéba mártogatott piskótákat teszünk, rákan...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA piskótát mindig ugyanezzel a módszerrel készítem, már évek óta sikerrel, igazság szerint ehhez egy erős állványos mixerre van szükség. De természetesen a szétválasztós módsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű