Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt, 25 dkg rama, 5 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál só, 25-30 dkg burgonya, 2 db tojás
Kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:


A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a zsírt, a rámát és összemorzsoljuk őket, majd mehet hozzá a tojás, só, a felfuttatott élesztő a maradék 2 dl tej és a kihűlt burgonya. Az egészet jól összegyúrjuk, dagasszuk,majd tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1,5 óra alatt a duplájára kelesztjuk.Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk 1,5 cm magasra, késsel becsíkozzuk,majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Két tenyerünk közt kicsit megsodorgatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig letakarva kelesztjük még. Érdemes helyet hagyni köztük, mert még sütés közben is fognak kicsit nőni. A tojást kis tálba villával felverjük, majd megkenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


NEM JO

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztás-kolbászos lepény
Káposztás-kolbászos lepény

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KIFLI - BOROS VALI
KIFLI - BOROS VALI

25 dkg sima liszt, 25 dkg rétes liszt, 2 dkg élesztő 2 dl langyos tej, 1 dl víz, 1 tk só, tészta gyúrni 45 perc kelesztés, darabolni, 120 grammos darabokra, kb. 9-10 db lesz, gömb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsike
Édes-mazsolás ír szódás kenyér
Édes-mazsolás ír szódás kenyér

Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Békebeli ropogós kifli (Kálci)
Békebeli ropogós kifli (Kálci)

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk