menu

Családireceptkönyv.hu

Habos álom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín
A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


Elkészítése:
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.

Habos álom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kuglóf
Kuglóf

A tojássárgáját, az 1 pohár kristálycukrot, a fél pohár gyümölcslét elkeverjük, majd hozzáadunk 2,5 pohár finomlisztet és a sütőport. A tojásfehérjéket habbá verjük 1/2 pohár cuko...

Elkészítési idő: Kb. 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Kelesztés nélküli kalács
Kelesztés nélküli kalács

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Részeges Jeromos
Részeges Jeromos

A tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

1. A tojássárgákat a vanília kivonattal a cukorral fehéredésig verjük. 2. A tejet felforrósítjuk (lángterelő karikán), de ne forraljuk és ha már forró vegyük takarékra, közben a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk