Hozzávalók:
40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín
A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűDina világa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük. Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt kb 200 fokra előmelegítjük, majd egy sütőlapra sütőpapírt teszünk. A cukrot és a kakaót összekeverjük a töltelékhez. A porcukrot összekeverjük a túróval, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű