Hozzávalók:
40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín
A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa vízbe beleteszem a hozzávalókat, felfőzöm, míg a dara megpuhul, kb 6 percig, jól megdagad, akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú, nagyon hidegre kihűtöm, majd habverővel felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk a tejben. Hozzáadjuk a tojást, a puha vajat és a sót, beleszitáljuk a lisztet, és alaposan kidagasztjuk géppel. Becsomagoljuk, és éjsza...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes