A tésztához:
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
A puffasztott rizst egy nagyobb tálba öntjük. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, vagy műanyag tálcát. A csokoládét apróra tördeljük, és gőz fölött folyamatosan ke...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kemény habot verünk, amit jól kivajazott tepsiben világosra sütünk. Az így elkészült alapot még forrón szedjük ki a tepsiből. A krém készítéshez szükséges t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tejet a vízzel felforrósítjuk, majd beletesszük a többi hozzávalót és kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető vagy anélkül is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű