0,5 l tejszín
1 üveg rumaroma
1 doboz natúr vajkrém
1 cs. cukrozott babapiskóta
20 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
ízlés szerint kakaópor
4 ek. víz
20 dkg kristálycukor
1 adag főzött feketekávé
Elkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük robotgéppel jó keményre, beletesszük a vaníliás cukrot és a vajkrémet, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjük a piskótát a fele krémmel.
A feketekávéba beleöntjük a rumaromát és megáztatjuk benne a babapiskótákat, de gyorsan mert nem jó, ha nagyon elázik. Rátesszük szépen sorban a krémre, majd bevonjuk a maradék krémmel és ha kész, a tetejét sima kakaóporral meghintjük. Kicsit lehűtjük és tálaljuk.
A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd fel keményre, közben apránként add hozzá a nyírfacukrot. - Ezután egyenként öntsd hozzá a tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Előbb sütünk egy 8 tojásos olajos-tejes piskótát. A tojások sárgáját felverem a porcukorral, beleteszem az olajat, a tejet, majd a liszttel elkevert sütőport és kakaót. 2. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű