A tésztához
20 dkg finomliszt (finom)
125 ml víz (meleg)
3 ek olívaolaj
0.5 tk só
1 csipet cukor
1 kávéskanál instant élesztő
A töltelékhez
2 dkg felvágott ( finomra vágva)
2 dkg sajt (reszelt)
1 ek pizzaszósz
A tetejére
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
A tésztához az élesztőt cukorral meg kevés meleg vízzel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Négy részre elvágjuk keresztben, utána kb. 4 cm széles téglalapokra vágjuk (így kb. 8x4-es téglalapokat kapunk).
A töltelékhez valókat összekeverjük, és a téglalapok egyik felére kb. 1 teáskanálnyit rakunk. A szélét körben kicsit bekenjük vízzel, félbehajtjuk, és villával jól lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A sütőt begyújtjuk, a tészta tetejét megkenjük az olívaolajjal, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, oregánóval. Berakjuk a forró sütőbe, sütőpapírral bélelt lemezen, és megsütjük.
Törjük össze a túrót. Keverjük alaposan össze a sóval, a búzadarával,a nyírfacukorral és a tojásokkal. (Én egész tojásokat használtam, nem tetszik a tojáshabos verzió). Tegyük néhá...
Elkészítési idő:Megfőzzük a burgonyát, és burgonyanyomón áttörjük. A margarinnal, tojással és sóval, valamint annyi liszttel, amennyit az anyag fölvesz, összedolgozzuk. A tésztát gyúródeszkán vék...
Elkészítési idő: 901. A langyos vízben 10g mézzel futtassuk fel az élesztőt. 2. Egy nagy keverőtálban mérjük össze a liszteket a sóval és az oregánóval, ha fűszeres tésztát szeretnénk. 3. Ha az éle...
Elkészítési idő: 1 óra