A tésztához
20 dkg finomliszt (finom)
125 ml víz (meleg)
3 ek olívaolaj
0.5 tk só
1 csipet cukor
1 kávéskanál instant élesztő
A töltelékhez
2 dkg felvágott ( finomra vágva)
2 dkg sajt (reszelt)
1 ek pizzaszósz
A tetejére
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
A tésztához az élesztőt cukorral meg kevés meleg vízzel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Négy részre elvágjuk keresztben, utána kb. 4 cm széles téglalapokra vágjuk (így kb. 8x4-es téglalapokat kapunk).
A töltelékhez valókat összekeverjük, és a téglalapok egyik felére kb. 1 teáskanálnyit rakunk. A szélét körben kicsit bekenjük vízzel, félbehajtjuk, és villával jól lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A sütőt begyújtjuk, a tészta tetejét megkenjük az olívaolajjal, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, oregánóval. Berakjuk a forró sütőbe, sütőpapírral bélelt lemezen, és megsütjük.
A tésztát kifőzzük, a mozzarellát lereszeljük. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd apránként felöntjük a tejjel, és csomómentesr...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tsztát sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük. Közben elkészítjük a cukkinit és a szószt: egy serpenyőben felhevítjük az olíaolajat, beletesszük a koktélparadicsomokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. 2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű