menu

Családireceptkönyv.hu

Váncza-féle mágnás dióspite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
30 dkg finomliszt
22 dkg vaj
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 db tojás (tanyasi)
1 db citrom (reszelt héja és leve)
7 ek sárgabaracklekvár (vagy málnalekvár)
A tetejére
20 dkg cukor
3 db tojás
15 dkg dió (őrölt)
0.5 csomag vaníliás cukor
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:


A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütőpapírozott tepsibe fektetjük.
Megkenjük gazdagon a lekvárral.
A tetejére a cukrot, tojássárgát, diót, vaniliás cukrot és a tojásfehérje habot lazán összekeverjük és a lekváros tésztára simítjuk.
A félretett tésztából vékony csíkokat gyúrunk és a diós krém tetejére rács alakban ráhelyezzük és megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Váncza-féle mágnás dióspite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes-meggyes kosárkák
Krémes-meggyes kosárkák

A tésztát kitekerjük, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik kört egy 12 részes muffin forma mélyedéseibe teszünk, és vakon megsütjük.(Sütőpapírt teszünk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Flódni
Flódni

Ezt mindet összegyúrom, majd a tésztát hűtőbe teszem pont annyi időre amíg a töltelékekkel elkészülök. majd öt egyforma részre osztunk. A részeket elnyújtjuk egyenletesen téglalap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  FANTA TÚRÓS
FANTA TÚRÓS

A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütöporos tepsibe előmelegített 120-180fokon sütjük. Hagyjuk jól k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!
Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk