A csokoládés tésztához:
• fél csomag sütőpor
• 15 dkg natúr joghurt
• 2 tojás
• 1,5 dl napraforgóolaj
• 3 evőkanál holland kakaópor
• 20 dkg liszt
• 14 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
A málnás tésztához:
• 10 dkg málna
• fél csomag sütőpor
• 15 dkg málnás joghurt
• 2 tojás
• 1,5 dl olaj
• 20 dkg liszt
• 14 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
• 2 dl habtejszín
• 10 dkg sűrű málnalekvár
• 25 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
• málnaszemek a díszítéshez
1. A kakaós tészta hozzávalóit kézi mixerrel simára keverjük. A málnás tésztához a málnát leturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval azt is simára keverjük.
2. Mindkét tésztát egy-egy sima csöves nyomózsákba töltjük, és a kizsírozott, kilisztezett, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába a két színt váltakozva körkörösen belenyomjuk.
3. 180 °C-ra előmelegített sütőben először 20 percig, utána 160 °C-on 30-35 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni.
4. A mázhoz a tejszínt a csokoládéval gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a málnalekvárt is belekeverjük. Egy lapos tálcára öntve hűtőbe tesszük dermedni, majd tálba szedjük, és habverővel krémesre, kenhetőre habosítjuk. A kihűlt tészta tetejére kenjük. A tetejét tálalás előtt megszórhatjuk friss málnaszemekkel.
A banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot és a 2 evőkanál kókuszreszeléket. Összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle, majd meghempergetjük a kók...
Elkészítési idő:A disznó zsírt,olajat,ecetet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáadjuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre...
Elkészítési idő: 60 percElőkészítés A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt. Elkészítés A krémsajtot, a vajat és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra ke...
Elkészítési idő: 40 perc