Tészta:
30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1 tojás
1 dkg szalalkáli
1 db vérnarancs aroma
1-2 dl tej
Krém:
20 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
6 csapott evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét is vékonyan megkenjük a fehér krémmel, majd tortadarával díszítjük.
1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. 2. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét,...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: KönnyűA sütőporos, cukros lisztbe belemorzsoljuk a margarint / vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, és az olajat, és összegyúrjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet. (Ha szüksé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem, kinyújtom és olvasztott, de nem meleg margarinnal lekenem mind a kettőt. Feltekerem, mint a roládokat, majd 1-2 órára hűtőbe tesze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű