Tészta:
30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1 tojás
1 dkg szalalkáli
1 db vérnarancs aroma
1-2 dl tej
Krém:
20 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
6 csapott evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét is vékonyan megkenjük a fehér krémmel, majd tortadarával díszítjük.
4 db tojásból piskótát készítettem,2 evőkanál rizsliszt és 2 evőkanál kókuszliszttel, 4 kanál eritrittel, pici sütőporral. Felét a tepsibe öntöttem, majd a másik feléhez 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajjal, a liszttel és a forró tejjel fehér mártást készítünk, majd még forrón ízesítjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a vanília aromával. Ha kihűlt apró kockákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű