Hozzávalók (1 pohár = 250 ml):
1,5 pohár liszt
2 ml szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
1 pohár barna cukor
1 pohár Rama
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg meggy
4 evőkanál keményítő
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál mandulalikőr
150 g cukor
2 evőkanál citromlé.
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.
A lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal és az 1 tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól (de ettől lesz jó omlós), csomagoljuk fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almának kivágjuk a magházát. A fala így kb. 0,5 cm lesz. Az oldalát és alját nem szabad kivágni. Az almát csak félig hámozzuk meg. A hozzávalókat összekeverjük. Csőrös edénybe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű