menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes meggyes süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (1 pohár = 250 ml):
1,5 pohár liszt
2 ml szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
1 pohár barna cukor
1 pohár Rama
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg meggy
4 evőkanál keményítő
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál mandulalikőr
150 g cukor
2 evőkanál citromlé.

Elkészítés:


A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.

A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.

Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.

Zabpelyhes meggyes süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Édes túrós apróság!(Új)
Édes túrós apróság!(Új)

Törjük össze a túrót, tegyük bele a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót, dolgozzuk össze a tésztát. Az összegyúrt, kidolgozott tésztát osszuk el három egyenlő részre, majd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vastagmákos
Vastagmákos

A tésztához gyúródeszkára szitáltam a sütőporral összekevert lisztet, hozzászitáltam a porcukrot és beledaraboltam a margarint. Az egészet összemorzsoltam, majd a tojáss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Cseresznyés süti
Cseresznyés süti

Kimérjük a hozzávalókat. A tészta összetevőit én mindig a következő sorrendben dolgozom össze. A tojásokat és a cukrokat kézi habverővel egy tálban összekeverjük. Alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Pavlova
Pavlova

Előkészítés: A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk