Hozzávalók (1 pohár = 250 ml):
1,5 pohár liszt
2 ml szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
1 pohár barna cukor
1 pohár Rama
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg meggy
4 evőkanál keményítő
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál mandulalikőr
150 g cukor
2 evőkanál citromlé.
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.
1. A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 2. Egy közepes méretű tálban törjük össze a banánokat egy villával. 3. Keverjük hozzá a tojást, a joghurtot és a mézet. 4. Adjuk hozzá az át...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos tej et összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vaj jal. Az élesztőt összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és pár percig kavargatva hűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes