6 dl tej (60°)
2 tk porcukor
6 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 kg liszt
4 csapott tk só
1 dl étolaj
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd csíkokat vágunk és csomót kötünk rá. Tetejét tojássárgájával megkenjük és köménnyel megszórjuk.
A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.mindenegyben.com/finom-receptek/nagyi-receptje-levesben-fott-toltelek
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízgaluska elkészítése nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot illetve tapasztalatot igényel. Gyakorlott háziasszonyként bevallom, nekem sem mindig sikerül terveim szerint, mert r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket a víz felével összekeverjük. A maradék vízből fokozatosan annyit adunk hozzá, amit még felvesz. Kézzel jól átgyúrjuk, majd kis korongokat formázunk belőle. Egy kony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű