6 dl tej (60°)
2 tk porcukor
6 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 kg liszt
4 csapott tk só
1 dl étolaj
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd csíkokat vágunk és csomót kötünk rá. Tetejét tojássárgájával megkenjük és köménnyel megszórjuk.
1. Az alapanyagokat keverd össze olyan állagúra, hogy könnyen kenhető masszát kapj. 2. Egy kicsit hagyd állni, hogy a liszt magába szívja a nedvességet és még masszívabb végterm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Keverőtálban összekeverjük a lisztet és a juhtúrót, hozzáadunk egy csipet sót, két tojássárgáját, és tésztát gyúrun belőle. Közepesen kemény, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A lisztet átszitáljuk! A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, krumplipürét, olajat és a langyos víz nagy részét. (a krumplit langyosan ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chilit lepirítjuk a hússal, fűszerezzük, apróra vágott bazsalikom és petrezselyem is mehet rá, majd felöntjük vízzel. Citromlé is mehet rá. Ha puha a hús, tegyük bele a...
Elkészítési idő: 45 óra Nehézség: Könnyű