6 dl tej (60°)
2 tk porcukor
6 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 kg liszt
4 csapott tk só
1 dl étolaj
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd csíkokat vágunk és csomót kötünk rá. Tetejét tojássárgájával megkenjük és köménnyel megszórjuk.
Egy tepsit jól kivajazunk, majd beleöntjük a fodros kocka tésztát. Kikeverjük a tojást, a cukrot, a tejet, a kefirt, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a mazsolát. Ráöntjük a tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojás sárgáját, a sót. A meleg, de nem forró tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott krumplit nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a bográcsban a zsíron üvegesre pároljuk. 2. A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű