Családireceptkönyv.hu

Madárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dl tej (60°)
2 tk porcukor
6 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 kg liszt
4 csapott tk só
1 dl étolaj

Elkészítés:


A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd csíkokat vágunk és csomót kötünk rá. Tetejét tojássárgájával megkenjük és köménnyel megszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Tepsis paradicsomos tészta
Tepsis paradicsomos tészta

A spagettitésztát odatesszük főni sós vízben, közben elkészítjük a mártást. A hagymát felkockázzuk, 1/6-át elkülönítjük (ez majd később kelleni fog), a többit kevés olajon megfonny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Slambuc
Slambuc

A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar EGYSZERŰ PIZZATÉSZTA
EGYSZERŰ PIZZATÉSZTA

1.A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot és az olajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeálljon a tészta. 2. Kelesztés nélkül lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

1. Először is a krumplit héjában megfőzöm. 2. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom. 3. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk