Tészta:
60 dkg liszt
1 ráma
1 cs sütőpor
2 tojássárgája
2 kk só
tejföl
Krém:
1 ráma
20 dkg reszelt sajt
Rugalmas tésztát gyúrunk, három részre osztjuk és egyenként kb 30×20 - as téglalapot nyújtunk.
A margarint nagyon habosra kikeverjük majd beletesszük a reszelt sajtot
A sajtkrémet úgy kenjük rá, mint a kalácsra, majd szorosan feltekerjük és fél órára a fagyasztóba tesszük. A tekercsek a fagyasztóban sokáig elállnak. Kivéve vékonyra felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsiben, forró sütőben sütjük. Sütés előtt jó fél órával elég kivenni őket, mert csak akkor szeletelhető szép vékonyra és őrzi meg a szép tekercs formáját, ha még jó kemény a tészta. Egy tekercsből kb 70 db jön ki.
A hozzávalókat összegyúrom, 1 éjszaka pihentetem hűtőbe. Másnap kisodrom nem vékonyra. Tojássárgájával megkenem, sajttal megszórom a rudakra vágott tésztát, és 200 fokon szép pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Erre azé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű