Tészta:
60 dkg liszt
1 ráma
1 cs sütőpor
2 tojássárgája
2 kk só
tejföl
Krém:
1 ráma
20 dkg reszelt sajt
Rugalmas tésztát gyúrunk, három részre osztjuk és egyenként kb 30×20 - as téglalapot nyújtunk.
A margarint nagyon habosra kikeverjük majd beletesszük a reszelt sajtot
A sajtkrémet úgy kenjük rá, mint a kalácsra, majd szorosan feltekerjük és fél órára a fagyasztóba tesszük. A tekercsek a fagyasztóban sokáig elállnak. Kivéve vékonyra felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsiben, forró sütőben sütjük. Sütés előtt jó fél órával elég kivenni őket, mert csak akkor szeletelhető szép vékonyra és őrzi meg a szép tekercs formáját, ha még jó kemény a tészta. Egy tekercsből kb 70 db jön ki.
◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. ◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidag...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A margarint eldörzsöljük a liszttel. Minden hozzávalót összedolgozunk. Kb 1 óra kelesztés után kinyújtjuk olyan 2 cm vastagra. To...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük tojással, és bőségesen megszórjuk sajttal. Négyzeteket vágunk belőle, majd megfelezzük. 180 fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű