18 dkg tejpor
10 dkg kakaópor
1 cs vaníliás cukor
1/2 kg porcukor
1 rum aroma
1 dl víz
10 dkg Rama
A tejport, a kakaóport és a vaníliás cukrot összekeverjük.
Porcukor, rum aroma, víz, Rama feltesszük főni, a forrástól számított 3 percig főzzük. Egy közepes tepsit vékonyan kivajazunk, ha letelt a 3 perc alaposan elkeverjük a tejporos keverékkel és a tepsibe öntjük. Egy óra múlva szeleteljük és kb négy óra múlva szedjük ki a tepsiből.
Ha nagy lángon főzzük, vagy 3 percnél tovább akkor nagyon kemény lesz és törik.
A tésztához válasszuk széjjel a tojásokat. A sárgájákat habosítsuk fel a vízzel és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Végül ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat felverem, hozzáteszem a szódabikarbónát, az édesítőt, a vaníliát, majd jöhet az útifű maghéj, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is. Végül az almát tesszük hozzá. Összek...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű