18 dkg tejpor
10 dkg kakaópor
1 cs vaníliás cukor
1/2 kg porcukor
1 rum aroma
1 dl víz
10 dkg Rama
A tejport, a kakaóport és a vaníliás cukrot összekeverjük.
Porcukor, rum aroma, víz, Rama feltesszük főni, a forrástól számított 3 percig főzzük. Egy közepes tepsit vékonyan kivajazunk, ha letelt a 3 perc alaposan elkeverjük a tejporos keverékkel és a tepsibe öntjük. Egy óra múlva szeleteljük és kb négy óra múlva szedjük ki a tepsiből.
Ha nagy lángon főzzük, vagy 3 percnél tovább akkor nagyon kemény lesz és törik.
A cukrot a tojással habbá verjük, hozzáadjuk a vizet, lisztet és a sütőport. A rózsaszín tésztánál a tojáshoz és a cukorhoz hozzáadjuk az ételfestéket, habbá verjük, és ezután kerü...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: KözepesElőször a fehér tésztát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, valamint a citromlevet is é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű