Hozzávalók:
- kb. 8 alma (vagy amennyi az edényben elfér)
- fahéj
Lábas aljába:
- 10 dkg teavaj
- 4 ek. cukor
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 1 vaníliás cukor
1. Az almákat megpucolom, és a csutkáját kivágom belőlük. Félreteszem.
2. Egy nagy lábasban (amibe előre kipróbáltam az almákat, hogy beleférjenek) felolvasztom a teavajat, majd belerakom a 4 evőkanál cukrot, karamellizálom. Leveszem a tűzről, majd az almákat jól beleforgatom a karamellbe, hogy minden oldalról ragadósak legyenek. :) Szépen elhelyezem őket.
3. Előmelegített sütőbe helyezem az almákkal teli lábast. Kb. 20 percig nagy lángon sütöm őket. Ezalatt nyugodtan elkészítem a piskótát.
4. A tojásokat kettéválasztom.
4. a) A 6 tojássárgáját a 6 evőkanál cukorral kikeverem, addig,
míg ki nem fehéredik.
A 6 evőkanál liszthez hozzákeverem a sütőport, a csipet sót, és a vaníliás cukrot.
A lisztes keveréket belekeverem a felvert tojássárgájába (ezt már fakanállal csináltam, a gép nem bírta volna).
4. b) A 6 tojás fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a tojássárgás krémhez. A hab ne törjön nagyon össze.
5. Kiveszem a sütőből a lábast, ízlés szerint fahéjjal megszórom az almákat.
6. A piskótatésztát ráöntöm az almákra, hogy befedje őket.
7. Berakom a sütőbe, majd aranybarnára sütöm. Villapróbával nézem a tésztát, hogy megsült -e belül is. (sütőtől függ).
8. Ha megsült, körbevágom a lábas szélénél, hogy elválljon az oldalától a tészta.
9. Még melegen ráteszek egy tányért (ami pont akkora, mint a lábas, vagy még szélesebb), majd ráfogom, és megfordítom az egészet, így az almatorta magától "ráesik" a tányérra.
10. Megvárom, míg kihűlt, és megesszük. :)
1. Készítsd el az alapot: Egy lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a zabpelyhet és a mézet. Keverd jól össze, amíg minden egyenletesen eloszlik. 2. Formázd meg az alapot:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. A ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk. 2 lapot kinyújtunk és barack lekvárral összeragasztva kisütjük. Ugyanígy a másik 2 lapot is. Szép rózsaszínre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű