40 dkg liszt
10 dkg olv. vaj
6 dl tej
3 ek cukor
2 tojás
1 cs. sütőpor
csipet só
A lisztbe beleszitálni a cukrot és a sütőport,hozzá az olvasztott vaj. Tojás+tej:összekeverni és lassanként hozzáadagolni a keverékhez. Addig keverni, míg csomómentes nem lesz (robotgéppel). Alacsony lángon,olajmentes serpenyőbe belecsorgatni a tésztát,mintha rendes palacsintát sütnénk. Elég belőle nagyon kevés, mert kb ujjnyi vastagra feljön. Ízlés szerint bármilyen szósszal,öntettel lehet kínálni.
1. A tésztát piskóta módra kell kikeverni, majd sütőben megsütni. 2. Ha megsült, félbe kell vágni, és a kikevert krémmel megtölteni. 3. Porcukorral a tetejét megszórni, hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tahinit, mézet, kókuszolajat vízgőz felet megolvasszuk, a mandulát serpenyőben megpörköljük és durvára vágjuk. Az a puffasztott amarántot összekeverjük a kókuszreszelékkel, pör...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű8 dcl vizet és a cukor felét felforraljuk, a 2 dcl vízben elkeverjük a krémport és a vaniliás cukrot és beleüntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk és két cipóra osztjuk 2/3-1/3 arányban és hideg helyre tesszük. A mákot a cukrot egy pici vízzel sűrűre főzzük. Mikor már langyos, mehet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű