-55 dkg gm háztartási keksz
-4 ek. cukrozatlan kakaópor
-15 dkg cukor
-15 dkg margarin
-1 dl tej
-1 üveg rumaroma(30 ml)
tetejére:
-2 cs. csoki
-2 ek. olaj
A háztartási kekszet ledaráljuk vagy összetörjük nagyon apróra. A cukrot és a margarint összemelegítjük a tejjel, majd ha a cukor és a margarin is felolvadt ráöntjük a darált kekszre. Ízlés szerint öntünk hozzá rumaromát(én beletettem az egész üveget) és jól összekeverjük(ha nagyon meleg akkor egy kanál segítségével). Egy tepsibe belenyomkodjuk a masszát, amilyen vastagságúra szeretnénk, majd 1 órát hűtőbe dermesztjük. A darabolt csokit az olajjal egy kis lábasba tesszük és vízgőzön felolvasztjuk. Rákenjük a masszánk tetejére és kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
Összeállítom a tésztát: liszt + gyömbér + vaj = összemorzsolom Hozzákeverem a barna cukrot Egy kicsi tepsi vagy jénai aljára szórom a gyümölcsöket Rászórom a vajas morzsát 200...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadar...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! A túrót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű