-55 dkg gm háztartási keksz
-4 ek. cukrozatlan kakaópor
-15 dkg cukor
-15 dkg margarin
-1 dl tej
-1 üveg rumaroma(30 ml)
tetejére:
-2 cs. csoki
-2 ek. olaj
A háztartási kekszet ledaráljuk vagy összetörjük nagyon apróra. A cukrot és a margarint összemelegítjük a tejjel, majd ha a cukor és a margarin is felolvadt ráöntjük a darált kekszre. Ízlés szerint öntünk hozzá rumaromát(én beletettem az egész üveget) és jól összekeverjük(ha nagyon meleg akkor egy kanál segítségével). Egy tepsibe belenyomkodjuk a masszát, amilyen vastagságúra szeretnénk, majd 1 órát hűtőbe dermesztjük. A darabolt csokit az olajjal egy kis lábasba tesszük és vízgőzön felolvasztjuk. Rákenjük a masszánk tetejére és kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
A tésztához a hideg vajat késes aprítóval elmorzsoltam az átszitált liszttel, majd a gyúródeszkára borítva gyors mozdulatokkal összegyúrtam a porcukorral, a tojássárgával és a hide...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához 1.A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA leveles tésztát nagyon vékonyra a tepsi méretére nyújtjuk, a felső lapon még sütés előtt bejelöljük a szeletelés helyét. 8 tojás fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. 9...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű