- kisebb cukkini lereszelve
- 3-4 dkg vaj
- tejszín
- pesto
- sajt
- zöldfűszerek, vegamix
- só, bors
- Durumtészta, esetleg barna, tricolor tészta
A tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kicsit megbarnult, tejszínnel felöntjük, (reszelt sajttal gazdagítjuk), és a végén kevés pestóval ízesítjük. A pestót természetesen külön is hozzá lehet adni ízlés szerint, nem kell összefőzni.
Ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, süthetünk hozzá csirkemell csíkokat. Süthetjük külön, de egyben a cukkinivel is.
Nagyon ízletesség teszi a Lidl-ben kapható Delux tésztával és a hozzá való fűsszerrel. :D
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÚgy szoktam, amikor a levest oda teszem akkor bekeverem a grízgaluskának valót. 1 normál tojáshoz "sem csapott, sem púpozott" 3 evőkanál grízt keverek, (ha kicsi a tojás, akkor g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát az utolsó pillanatban vesszük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Elkészítjük a tölteléket. Kevés zsiradékon megpirítjuk a marhahúst. Ha megpirult, megsózzuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy ,de nyújtható tésztát dagasztunk. Majd kelesztőtálban vagy egy ruhával letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű