kb. 15 dkg lebbencstészta
4-5 db burgonya
10 dkg füstöltszalonna
1 kis fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, bors, őrőlt kömény
őrőlt paprika
füstöltkolbász
Egy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A szalonnapörcöt kiszedem, a visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom, majd ráteszem a tésztát is. Állandó kevergetés mellett hólyagosra, pirosra pirítom.Ha kész, beleteszem a kockára vágott burgonyát. Meghintem a pirospaprikával, felengedem annyi vízzel vagy húslevessel ami jól ellepi. Beleteszem a paprikát, paradicsomot is. Megvárom míg felforr, sóval, borssal, pici őrőlt köménnyel ízesítem. Mehet bele kevés füstöltkolbászt is. 10-15 perc alatt készre főzöm.
Light verzió: szalonna, kolbász nélkül, csak a tészta és a krumpli, olajat használva. Ha nincs friss paprika és paradicsom, mélyhűtött is szuper, vagy ha az sincs, egy kis petrezselyem...
A csirkemellet kockára vágjuk és feltesszük főni. 15perc múlva leszedjük a habját, fűszerezzük, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és karfiolt, majd 20perc eltel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztíts meg, mielőtt belehelyezed a fazékba! A húsokat jól mosd meg, a zöldségeket pucold meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a...
Elkészítési idő: 3-4óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, majd amikor már szép sárga, hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott zöldséget. Folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a...
Elkészítési idő: 40-45 perc Nehézség: KönnyűNagyon vékonyra felszeleteljük a hagymát, olvasztott vajon jól megpirítjuk. Szórjuk meg liszttel, keverjük össze, pirítsuk még 1-2 percig. Öntsük fel 2,5 l hideg vízzel, jól ke...
Elkészítési idő: 40-50 prc Nehézség: Közepes