kb. 15 dkg lebbencstészta
4-5 db burgonya
10 dkg füstöltszalonna
1 kis fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, bors, őrőlt kömény
őrőlt paprika
füstöltkolbász
Egy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A szalonnapörcöt kiszedem, a visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom, majd ráteszem a tésztát is. Állandó kevergetés mellett hólyagosra, pirosra pirítom.Ha kész, beleteszem a kockára vágott burgonyát. Meghintem a pirospaprikával, felengedem annyi vízzel vagy húslevessel ami jól ellepi. Beleteszem a paprikát, paradicsomot is. Megvárom míg felforr, sóval, borssal, pici őrőlt köménnyel ízesítem. Mehet bele kevés füstöltkolbászt is. 10-15 perc alatt készre főzöm.
Light verzió: szalonna, kolbász nélkül, csak a tészta és a krumpli, olajat használva. Ha nincs friss paprika és paradicsom, mélyhűtött is szuper, vagy ha az sincs, egy kis petrezselyem...
A répát és a krumplit meghámozva ujjnyi szeletekre/karikákra vágjuk, a szépség itt nem számít mert pürésítve lesz. A hagymát és a fokhagymát ugyanilyen szellemben kockázzuk. Egy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. 2. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: 1. A szeletekre vágott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát a vajon aranysárgára pirítjuk, majd meghintjük az egészet két evőkanál liszttel, felengedjük a négy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konzerv kukoricát leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit átkeverjük és 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű