Családireceptkönyv.hu

Bakonyi sertésszelet


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g sertéstarja
0.5 teáskanál só
3 csipet fehérbors
30 g búzaliszt
2 evőkanál sertészsír
70 g szalonna (füstölt)
150 g vöröshagyma
240 g paradicsom
100 g paprika
1 teáskanál só
5 csipet fehérbors
300 g gomba - csiperke
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
300 ml víz
400 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Beleforgatjuk a lisztbe, majd forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kivesszük a zsírból, majd félretesszük.

3. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát szintén apróra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.

4. A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.

6. Felöntjük vízzel, belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd az egészet puhára főzzük.

7. A hússzeleteket kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró szaftból kanalazunk hozzá, majd a mártáshoz adjuk. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk.

Bakonyi sertésszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bartha
Vasi pecsenye
Vasi pecsenye

A húsokat a sütés előtti este klopfoljuk ki. Nyomjuk vagy reszeljük a fokhagymát a tejbe, és tegyük bele a szeleteket. Feddjük le, és rakjuk egy éjszakára hideg helyre. Másnap vegy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sertésszelet, tejszínes-sajtos Fettuccino tésztával
Sertésszelet, tejszínes-sajtos Fettuccino tésztával

A húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mustáros oldalas
Mézes mustáros oldalas

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a méze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk