Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bakonyi sertésszelet


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g sertéstarja
0.5 teáskanál só
3 csipet fehérbors
30 g búzaliszt
2 evőkanál sertészsír
70 g szalonna (füstölt)
150 g vöröshagyma
240 g paradicsom
100 g paprika
1 teáskanál só
5 csipet fehérbors
300 g gomba - csiperke
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
300 ml víz
400 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Beleforgatjuk a lisztbe, majd forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kivesszük a zsírból, majd félretesszük.

3. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát szintén apróra vágjuk, a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.

4. A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, majd a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A lecsós alaphoz adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.

6. Felöntjük vízzel, belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd az egészet puhára főzzük.

7. A hússzeleteket kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró szaftból kanalazunk hozzá, majd a mártáshoz adjuk. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk.

Bakonyi sertésszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Sertésragu sajtszószban
Sertésragu sajtszószban

◾️A húst felkockázzuk, és olajon fehéredésig pirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és pici vizet (vagy száraz fehérbort) öntünk alá. ◾️Ezután jöhet hozzá a zúzott fokhag...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros karaj
Mézes-mustáros karaj

A mézet, a mustárt, és a tejszínt keverd össze egy kis tálkában a curryvel. A sertéskaraj szeleteket klopfold ki egészen vékonyra, és sózd-borsozd alaposan. Egy kiolajazott tűzálló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsimádók őzgerince
Húsimádók őzgerince

1. A tarjaszeleteket úgy verjük ki, hogy minél szélesebb szelet legyen belőle, hisz így fér tökéletesen a formába. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd a húst enyhén megsózzuk – té...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Gombás karaj
Gombás karaj

A gombát apróra vágjuk. Egy evőkanál zsírban egy kisebb fej hagymát megdinsztelünk, rávágjuk a petrezselyemzöldet, beletesszük a gombát,sót, borsot és fedő alatt pároljuk. A ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk