Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Anyuka kenyere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200g Nutri free per pane liszt( fekete zacsis)
50g burgonyakeményítő
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál só
1evőkanál olaj
1 dl víz
1teáskanál Útifűmaghéj
0,5 dl víz langyos
1teáskanál cukor
10g élesztő
Tojás lekenni a tetejét

Elkészítés:


A lisztet, a burgonyakeményítőt ,a burgonyapelyhet és a sót összekeverjük.
1 dl vízbe teszünk ,1 tk útifűmaghéjat összekeverjük , állni hagyjuk.
0.5 dl langyos vízbe ,teszünk 1 tk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.Megvárjuk míg feljön.
A lisztes keverékhez adunk 1ek olajat,majd a utifűmaghélyat és az élesztőt. Fakanállal simára keverjük ,és 30percig kelesztjük.
Ha megkelt vajjal kikent formába teszük . Tojással lekenjük és 45 percig sütjük 200fokon légkeveréssel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spanyol briós
Spanyol briós

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mexikói kukoricás buci
Mexikói kukoricás buci

Lágy tésztát dagasztunk, és langyos helyen 1,5-2 órát kelesztjük./én 1,5/ A megkelt tésztát újból átdolgozzuk, kerek lappá nyújtjuk, és 12 cikkre vágjuk. Ezekből kis zsömléket for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar 45 perces Kakaós csiga
45 perces Kakaós csiga

A tészta hozzávalóit összekeverjük, de a langyos tejből nem biztos, hogy az egész kell. Lágy, de nem ragadós tészta lesz. Keleszteni nem kell!!!! A tésztát tégalalp alakúranyújtj...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Teljes kiőrlésű kenyér/ MÓNIKA/
Teljes kiőrlésű kenyér/ MÓNIKA/

Kenyerem: 330 ml víz, 460 g tk. liszt, 40 g. búzasikér. Az aldis liszt azért jó, mert össze van keverve benne több fajta liszt + élesztő. Semmit nem kell csinálni vele, csak megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk