3 db közepes méretű édesburgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek napraforgó olaj
- só
- őrölt színes bors
- ízlés szerint bármilyen fűszer
Az édesburgonyát megmostam, meghámoztam...majd vékony szeletekre gyalultam. A kétféle olaj keverékével meglocsoltam, majd megsóztam. Sütőpapíros tepsibe fektettem a lapokat és megszórtam őrölt színesborssal..160 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem. Nem kell megijedni, a sütőből kivéve még puhák a szeletek, de pár perc alatt igazi chips állagot vesznek fel :)
Mix all the sauce ingredients in a bowl and set aside. You can also add them directly to the pan at step 5. Heat oil over medium high heat in a large skillet. Add garlic and cook...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zúzott fokhagymát egy kis tálban összekeverjük a római köménnyel, a koriandermaggal, a chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a citrom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1,4 kg zöldpaprika 60 dkg friss paradicsom 15 dkg vöröshagyma 8 dkg zsír 5 dkg füstölt szalonna 5 gramm fűszerpaprika só A húsos zöldpaprika magházát eltávolítjuk, hosszúk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű