menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas croissant


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg nutri free mix per pane
1 pohár joghurt vagy kefír vagy tejföl (140 g) laktózmentes tejfölt használtam
2 dl kókusztej és még egy nagyon kicsi
1 kk só
4-6 ek. cukor/én 6 ek raktam bele mert sima vajas croissant akartam és nem ártott egy kis plusz édes
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj /liga margarint használtam és felhasználás előtt beraktam a méyhűtőbe.
1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:


A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam/ elég kemény volt és nehezen mozdítható /, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. . Ezután nyolc egyforma darabba vágom, , majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeltem. Az első kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágtam (én kisebbeket csináltam )Feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültettem. letakartam fóliával de csak levegősen hogy ne száradjon ki. Betettem egy éjszakára a hűtőbe, majd reggel tojással és egy kis olajjal lekentem,hideg sütőbe raktam majd 180 fokon sima alsó-felső sütésre állítottam kb mindennel együtt 30 35 percet töltött a sűtőbn. Ha még aznap akarod megcsinálni.akkor hagyom őket duplájára kelni, tojással lekenve mennek a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 15 percre. Annyira tökéletesen puha a belseje ,leveles lett a tésztája a külseje pedig ropogós

Vajas croissant

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ízletes buci
Ízletes buci

1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk. 2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyért...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Svájci gyökérkenyér
Svájci gyökérkenyér

A sót és a szárított élesztőt összekevertem a lisztekkel, majd a vízzel összeállítottam a tésztát, de nem dagasztottam meg. Lefedve, műanyag kelesztő tálban pihent 12 órán át szoba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő: 1:40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bajor kifli
Bajor kifli

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk