Családireceptkönyv.hu

Vajas croissant


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg nutri free mix per pane
1 pohár joghurt vagy kefír vagy tejföl (140 g) laktózmentes tejfölt használtam
2 dl kókusztej és még egy nagyon kicsi
1 kk só
4-6 ek. cukor/én 6 ek raktam bele mert sima vajas croissant akartam és nem ártott egy kis plusz édes
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj /liga margarint használtam és felhasználás előtt beraktam a méyhűtőbe.
1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:


A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam/ elég kemény volt és nehezen mozdítható /, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. . Ezután nyolc egyforma darabba vágom, , majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeltem. Az első kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágtam (én kisebbeket csináltam )Feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültettem. letakartam fóliával de csak levegősen hogy ne száradjon ki. Betettem egy éjszakára a hűtőbe, majd reggel tojással és egy kis olajjal lekentem,hideg sütőbe raktam majd 180 fokon sima alsó-felső sütésre állítottam kb mindennel együtt 30 35 percet töltött a sűtőbn. Ha még aznap akarod megcsinálni.akkor hagyom őket duplájára kelni, tojással lekenve mennek a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 15 percre. Annyira tökéletesen puha a belseje ,leveles lett a tésztája a külseje pedig ropogós

Vajas croissant

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Shabbati - sós kalács
Shabbati - sós kalács

A jéghideg vizet, a tojást és az élesztőt összekeverjük, míg az élesztő teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj kivételével. Pezsegni fog, mikor ráteszitek a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Lenmag-mandula kenyér
Lenmag-mandula kenyér

A szárazanyagokat és a tojást, olajat, cukrot külön keverjük össze, majd az egészet keverjük össze, és adjuk hozzá a köménymagot. Kizsírozott sütőben süssük meg kb. 200 fokon.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Piadina lepénykenyér
Piadina lepénykenyér

A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjából összekeverem. Hozzáadom a sót és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Skót reggeli zsemle
Skót reggeli zsemle

1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és 5 percre félretesszük. 2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk