1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:
500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma
A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A leveles tésztát a rövidebb felénél fogva feltekerjük, majd tizenkét karikára vágjuk, melyeket egyenként kinyújtunk, körülbelül 3 mm vékonyra. ◾️A lapocskáinkkal kibéleljük a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűkrém 5dl Meggle cukrászhab-alapot felvertem. Beleforgattam 4x150ml-es epres joghurtot, 8dkg porcukorral javítotam az édességén. Ment még hozzá 10szem apróra vágott eper és 1cs.zse...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűTészta készítése: Elválasztjuk a tojásokat,,,a tojás sárgaját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát és adagoljuk bele a lisztet, pici sót és lazán hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Közepes