1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:
500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma
A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A sárga piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját habosra-krémesre kevertem a cukor felével és a vízzel. A fehérjéből kemény habot vertem, a végefelé a cukor másik fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyagtálban, majd a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 1,5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd világos lapokat sütünk belőlük. ♥A krémhez a lisztet és 1 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztának valókat összegyúrjuk,kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük. A pudingokat sűrűre főzzük,a megadott hozzávalókkal, és még forrón hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes