50 dkg. liszt , 1 sütőpor , 20 dkg zsír , 2 tojás 25 dkg. porcukor, 1 vaniliás cukor
A lisztet a sütőporral összekeverjük és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a zsírt ( ne sült zsír legyen , hanem fehér ,hideg ) a porcukrot kikeverjük a 2 egész tojással és a lisztes -zsíros morzsához adjuk , gyorsan. Hűtőbe rakjuk egy órára , majd öklömnyi darabokat szaggatva belőle vékonyra nyújtjuk és szaggatjuk . Előmelegített sütőben sütjük , világosra, ha alányúlunk szinte lágy még . Megtöltjük kihűlés után lekvárral és porcukorral megszórjuk. Másnapra lesz igazán puha frissen törik. Ha Islert készítünk belőle akkor vonjuk be csokimázzal, vagy csokoládéval.
1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. 2. A tésztábó...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk, kinyújtjuk, és nagy tepsi hátán 3 lapot sütünk. 2. A krémhez a margarint a cukorral kikeverjük. 3. A pudingot a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 kanál porcukrot 3 kanál kakaót, 3 kanál tejet felfőzzük. Belekeverünk 5 dkg margarint, 1 csomag étkezési zselatint, 1 dl tejbe beleönteni és a tűzön melegíteni, a többihez önte...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd nedves kézzel egy 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt tűzálló formába nyomkodjuk. 140 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű