Családireceptkönyv.hu

Linzer és Isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg. liszt , 1 sütőpor , 20 dkg zsír , 2 tojás 25 dkg. porcukor, 1 vaniliás cukor

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral összekeverjük és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a zsírt ( ne sült zsír legyen , hanem fehér ,hideg ) a porcukrot kikeverjük a 2 egész tojással és a lisztes -zsíros morzsához adjuk , gyorsan. Hűtőbe rakjuk egy órára , majd öklömnyi darabokat szaggatva belőle vékonyra nyújtjuk és szaggatjuk . Előmelegített sütőben sütjük , világosra, ha alányúlunk szinte lágy még . Megtöltjük kihűlés után lekvárral és porcukorral megszórjuk. Másnapra lesz igazán puha frissen törik. Ha Islert készítünk belőle akkor vonjuk be csokimázzal, vagy csokoládéval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ostya recept/ a szlovák nénitől szoktam venni/
Ostya recept/ a szlovák nénitől szoktam venni/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Kelesztés nélküli lekváros kifli
Kelesztés nélküli lekváros kifli

A hozzávalókat összekeverjük, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 6 cipót formázunk, egyenként kinyújtjuk jó nagytányér nagyságra, és 12 kif...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrós puffancs
Zabpelyhes túrós puffancs

A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldaluk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Hamis somlói galuska
Hamis somlói galuska

A pudingot az utasítás alapján elkészítjük, közben a rumos tejbe áztatjuk a babapiskótákat, vigyázva, hogy ne ázzanak el túlságosan. Ha elkészült a puding, melegen, rétegenként ler...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk