Családireceptkönyv.hu

Mákos tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g liszt
125 g tehéntúró
50 g cukor
75 ml olaj
75 ml tej
2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
300 g mák
150 g cukor
1 ek búzadara
1,5 dl tej
50 g mazsola

Elkészítés:


A tölteléket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyről. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk pár percre, majd leszűrjük. A mákhoz keverjük a mazsolát és a cukrot.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, 2-3 evőkanál tejfölt tegyél bele. Két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és szorosan feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
149. Mákos barhesz
149. Mákos barhesz

Az élesztőből a cukorral, kevés liszttel és langyos vízzel kovászt készítünk. A liszteket összekeverjük a sóval, a közepébe mélyedést alakítunk, beletesszük a megfőtt és áttört bur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Tejszínes kalács
Tejszínes kalács

Mindent összegyurni,kb 10- 15 percig dagasztani. 30 percig pihen Darabokra vágjuk.èn 5 darabra vágtam, mert csináltam 2 briost is. Tetszès szerint, ki milyen fonást tud, azalapj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Almás, kelt kalács
Almás, kelt kalács

Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt 2 dl langyos tejben 1-2 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, a csipet sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk