25 dkg főtt-füstölt sonka,
1,2 kg burgonya,
4 tojás.
3 dl tejföl,
1-2 evőkanál olaj,
5-5 dkg vaj és zsemlemorzsa.
10 dkg sajt,
őrölt bors, só.
A sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük, és simára keverjük. A sonkát kevés olajban jól átforrósítjuk. Kivajazott, morzsával kihintett tűzálló edénybe tesszük a burgonya felét, tetején egyenletesen elosztjuk a sonkát, befedjük a megmaradt burgonyával és ráöntjük a tojássárgával elkevert tejfölt. Reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborossal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA húst tokányszerű csíkokra, a szalonnát vékonyabbakra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, a forró zsírban enyhén megpörköljük a felcsíkozott húst, majd az apróra vágott, kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat félbevágtam és lehéjaztam, a paprikákat félbevágtam, kiszedtem a belsejét, a szalonnát vékony csíkokra vágtam. Összekevertem a darált húst a tejben áztatott zsemlével,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű