25 dkg főtt-füstölt sonka,
1,2 kg burgonya,
4 tojás.
3 dl tejföl,
1-2 evőkanál olaj,
5-5 dkg vaj és zsemlemorzsa.
10 dkg sajt,
őrölt bors, só.
A sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük, és simára keverjük. A sonkát kevés olajban jól átforrósítjuk. Kivajazott, morzsával kihintett tűzálló edénybe tesszük a burgonya felét, tetején egyenletesen elosztjuk a sonkát, befedjük a megmaradt burgonyával és ráöntjük a tojássárgával elkevert tejfölt. Reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan beszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Tepsibe rakjuk a húsokat. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjában megfözzük majd hadjuk kihülni. A hússzeleteket fölszeleteljük borssal füszerezzük,én pl vékonyabbra fölszeletelt karajt még kétfele vágtam el mert könyebben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát s a fokhagymát megpucoljuk, s kevés zsíron megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tejbe beáztatott s kinyomkodott zsemlékhez leütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk és petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A jól megtisztított és feldarabolt húst felöntöm vízzel, rakok bele legalább 2 db húsleves kockát, bors, sót. 2. Addig főzöm, míg majdnem puha lesz! 3. Amíg a hús föl, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű