40 dkg. liszt , 25 dkg. margarin , 1 sütőpor , 2 tk. só , 20 dkg reszelt sajt ( fele a tésztába , fele a tetejére ) kb, 3 ek. tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel , hogy jól nyújtható de ne túl lágy tésztát kapjunk. Nyújtsuk vékonyra ( kb. 4-5 mm. ) mivel sütés közben nőnek és szaggassuk ki , kenjük le tojássárgával és szórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőpapíros tepsiben 180 fokon pár perc alatt készre sül. Épp csak legyen színe . Sokáig eláll. !
Fél dl langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb. harminc percig hagyom állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinom, puha omlós pékáru. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, a tojásokat, az étolajat, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. Közepesen kemény té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt, beleöntöttem a langyos tejet és kézi robotgéppel elkezdtem dagasztani a tésztát. Miután...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Közepes