60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,
Krém
fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,
60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk
Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.
A pitetálat kivajazom, a nyolcadba vágott barackokat szépen egymás mellé fektetem. A tojásokat kikeverem a cukorral, a liszttel, hozzáöntöm az áttört túrót és a tejet. Alaposan elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb. 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral. A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpa...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűMeglangyosítjuk a tejet, beleszórunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposan elkeverjük és 5 percre félretesszük. Tálba szitáljuk a liszteket, elvegyítjük a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű