menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,

Krém
fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,

Elkészítés:


60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk
Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.

Hatlapos krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Bajaderka
Bajaderka

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit. Osszuk két egyenlő részre. Az egyik részét nyújtsuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és lyukakat csináljunk rá villával. A másikat is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banános - Banános kekszrúd
Banános - Banános kekszrúd

A tejet a cukorral, a vajjal, a mogyorókrémmel és a kakaóval elkavarjuk és összeforraljuk. Végül hozzákavarjuk a kekszet. Egy fóliát kiterítünk, rápakoljuk a kekszmasszát, elsimítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anni
Kávés szelet
Kávés szelet

-Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Mindegyikhez 3-3 ev. kanál kristálycukrot adunk. Először kemény habbá verjük a fehérjét. Ezután habosra keverjük a sárgákat, ehhez a...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lilla
Méteres kalács - VM
Méteres kalács - VM

A tojássárgáját a 40 dkg porcukorral, vízzel, olajjal jól kikevered. hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és jól összekevered, hogy homogén tésztát kapj. A tojásfehérjéket kemén...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk