250 g liszt
250 g margarin
100 g porcukor
100 g darált dió
1 tk rum aroma
50 g lekvár
200 g étcsokoládé
A liszthez hozzáadjuk a darált diót, rumaromát és a porcukrot, majd a margarint és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tehetünk bele egy kis tejet is.
A tésztát fél ujjnyira kinyújtjuk, majd kis méretű tésztakiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, magas hőfokon kisütjük a kapott formákat. Hamar megsül, kb 15 perc alatt.
Mikor még meleg, lekvárral összetapasztjuk és a gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét, ízlés szerint díszíthetjük de önmagában is jól mutat.
Készíthetjük dió nélkül is, ilyenkor a dió mennyiségét liszttel pótoljuk. Ha kicsit lágyabb csokoládét szeretnénk a tetejére, akkor tehetünk a gőz felett olvasztott csokoládéba margarint.
Bármilyen lekvárral elkészíthetjük, ami van otthon, mindegyikkel nagyon finom.
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és pár percet állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj megszívja magát. Majd gofrisütőben kisütjük. Lekrvárral tálaljuk, de önmagában is szivesen eszeget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát előző nap este olvasszuk ki a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy kis tálban keverjük össze a kétféle cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját habosítottam a cukorral. Hozzáadtam a sütőporral kikevert rizslisztet, alaposan átkevertem, majd óvatosan belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz