250 g liszt
250 g margarin
100 g porcukor
100 g darált dió
1 tk rum aroma
50 g lekvár
200 g étcsokoládé
A liszthez hozzáadjuk a darált diót, rumaromát és a porcukrot, majd a margarint és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tehetünk bele egy kis tejet is.
A tésztát fél ujjnyira kinyújtjuk, majd kis méretű tésztakiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, magas hőfokon kisütjük a kapott formákat. Hamar megsül, kb 15 perc alatt.
Mikor még meleg, lekvárral összetapasztjuk és a gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét, ízlés szerint díszíthetjük de önmagában is jól mutat.
Készíthetjük dió nélkül is, ilyenkor a dió mennyiségét liszttel pótoljuk. Ha kicsit lágyabb csokoládét szeretnénk a tetejére, akkor tehetünk a gőz felett olvasztott csokoládéba margarint.
Bármilyen lekvárral elkészíthetjük, ami van otthon, mindegyikkel nagyon finom.
tejport és a kakaót egy tálba szitáljuk és elkeverjük. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk vajjal. A cukrot a vízzel együtt egy lábasba tesszük és felmelegítjük. Amikor a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni. 2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből, a cukorból és a vaníliás cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, ha a cukorkristályok teljesen felolvadtak, és hab képződik a szirup tetején. Ekkor hozzáadjuk a vajat, megvár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókus...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű