250 g liszt
250 g margarin
100 g porcukor
100 g darált dió
1 tk rum aroma
50 g lekvár
200 g étcsokoládé
A liszthez hozzáadjuk a darált diót, rumaromát és a porcukrot, majd a margarint és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tehetünk bele egy kis tejet is.
A tésztát fél ujjnyira kinyújtjuk, majd kis méretű tésztakiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, magas hőfokon kisütjük a kapott formákat. Hamar megsül, kb 15 perc alatt.
Mikor még meleg, lekvárral összetapasztjuk és a gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét, ízlés szerint díszíthetjük de önmagában is jól mutat.
Készíthetjük dió nélkül is, ilyenkor a dió mennyiségét liszttel pótoljuk. Ha kicsit lágyabb csokoládét szeretnénk a tetejére, akkor tehetünk a gőz felett olvasztott csokoládéba margarint.
Bármilyen lekvárral elkészíthetjük, ami van otthon, mindegyikkel nagyon finom.
Elkészítem a pudingot, lehűtöm, majd hozzákeverem a túrót, az apróra vágott sárgabarack befőttet. Összeturmixolom és poharakba adagolom. Majd a hűtőbe teszem, majd sárgabarack befő...
Elkészítési idő:a zsirt + vizet felforraljuk -beleszorjuk a lisztet és úgy mint a képviselö fánknal kavarjuk amig a masza elválik a lábos falátol- -hagyjuk majdnem teljesen kihülni s aztán -egy...
Elkészítési idő: 30A tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: 60