250 g liszt
250 g margarin
100 g porcukor
100 g darált dió
1 tk rum aroma
50 g lekvár
200 g étcsokoládé
A liszthez hozzáadjuk a darált diót, rumaromát és a porcukrot, majd a margarint és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tehetünk bele egy kis tejet is.
A tésztát fél ujjnyira kinyújtjuk, majd kis méretű tésztakiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, magas hőfokon kisütjük a kapott formákat. Hamar megsül, kb 15 perc alatt.
Mikor még meleg, lekvárral összetapasztjuk és a gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét, ízlés szerint díszíthetjük de önmagában is jól mutat.
Készíthetjük dió nélkül is, ilyenkor a dió mennyiségét liszttel pótoljuk. Ha kicsit lágyabb csokoládét szeretnénk a tetejére, akkor tehetünk a gőz felett olvasztott csokoládéba margarint.
Bármilyen lekvárral elkészíthetjük, ami van otthon, mindegyikkel nagyon finom.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, a túróval, valamint a sütőporral elkevert liszttel összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a habcsókot készítem 37 g cukorral és 28 g fehérjével ^Amikor a tündér bugyborékol, adjunk hozzá körülbelül egyharmad cukrot és verjük fel Amikor a fehérek ezen a szinte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojást felver, hozzá a tej, + anny liszt, hogy sűrű tészta legyen Hozzá a só, cukor Tepsiben (23x36 cm) olajat hevít (ne füstőljön!) Tésztát beleönt 180 C fokos EM sütőben 15-2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű