30 dkg liszt, 0,5 tasak sütőpor, nagy csipet só, 1 tojás, 3 ek édesítőszer, vagy porcukor,1 tasak vaníliás cukor, 3 ek tejföl, 0.5 cl rum, vagy pár csepp aroma, bő fél liter étolaj a sütéshez
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.
Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!
Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.
Készíthető cukorral is!
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Forró olajba beleszaggatjuk a tésztát. Tetejére porcukrot szórunk és lekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1. A kekszet ledaráljuk, összegyúrjuk a krémsajttal és a masszából golyókat formálunk. 2. A fehér csokit megolvasztjuk és bevonjuk vele a gombócokat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a sárgáját, és a fehérjét. Egy edényben az egyik liter tejet fel tesszük forrni beleteszünk 4 kanál cukrot. A másik edényben felverjük a tojások fehérjét 4 e.k cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű