2,5 dl tejszín, 2 zacskó puding, 8 dl tej, 1 doboz vajas keksz
Csokimáz:3 evőkanál tej,22 dkg porcukor,5 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál kakaópor,csipet só
Keverd össze a tejet a pudingporral.
Verd habbá a tejszínt és óvatosan forgasd a krémbe.
Oszd 3 részre a kekszet és az első adagot rakd sorba az üvegtál aljára és kend rá a habos vaníliakrém felét.
Tedd rá a második réteg kekszet és oszd szét rajta a maradék krémet.
Az utolsó adag kekszet a tetejére rendezd, majd a keverd össze a csokimáz hozzávalóit. Végül kend a csokimázat a keksz tetejére.
Tedd hűtőbe minimum 6 órára, hogy az ízek összeérjenek!
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézzel eldolgozzuk. Fontos, hogy a vaj hideg legyen. A tésztát egy liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük, és egy cipót formázunk belőle....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral, a kakaóval és a tojások sárgájával jók kikeverem, majd hozzáteszem a darált kekszet és annyi rumot, hogy összeálljon, de ne legyen lágy! A tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az így kapott tésztát vékony téglalap alakúra sodorjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, ezzel m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról. A puha vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű