8 db csirkecomb (azaz 4 egész comb, mindegyiket kettévágjuk),3 dl tejföl (300 g),1 evőkanál mustár,1 evőkanál ételízesítő (én ezt sóval helyettesítettem ízlés szerint),őrölt bors ízlés szerint,3-4 nagyobb gerezd fokhagyma,5 dkg puha vaj (nem olvasztott, csak puha),1 dl olaj,15 dkg reszelt trappista sajt
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe.
3. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb. 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben. (hagyományos sütőben is lehet) Majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb. 10 percig. Amikor szép piros kezd lenni a színe, akkor rátesszük a combokra a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb. 5 percre (vagy amíg szép színe lesz).
4. Vajas-tejfölös burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belef...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűNagyobb kockákra vágjuk a húst, és az egyik kicsumázott almát. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd, az almával váltakozva, pálcikákra vagy kis nyársakra tűzzük. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük és meglocsoljuk olívaolajjal. 30 percre 230 fokos sütőbe tesszük nem fedjük le. Ledörzsöljük az újkrumpli héját, kettévágjuk és en...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a töb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű