Hv.: 2 csomag szögletes háztartási keksz, 2 nagy tejföl, porcukor ízlés szerint, 1-2 vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor.
Egy nagyobb szögletes tálba, vagy tepsibe lerakunk 1 sor kekszet. Az egyik tejfölt elkeverjük porcukorral és a vaníliás cukorral. A másik tejfölbe szintén porcukor és a kakaópor kerül.
A kekszre öntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, keksz, kakaós tejföl 2/3-a, majd megint keksz következik.
A tetejére öntjük foltokban a kétfajta tejfölt, majd fogpiszkálóval összekeverjük, hogy márványos legyen.
Egy éjszakát hűtőben tartjuk, addigra a keksz megpuhul, a tejföl pedig megszilárdul.
Nem is gondoltam volna, hogy tejföllel ilyen finom sütit lehet csinálni!
Az alaphoz a datolyát a vízzel turmixold le, édesítő nem kell hozzá. Ha nincs friss datolyád és aszaltat használsz, azt célszerű beáztatni és nem biztos, hogy ugyannyi száraz hozzá...
Elkészítési idő:felverni a habot a többit óvatosan beleforgatni (mint a tejszeletet) melegen feltekerni sütőpapíírral megvárni mí kihűl óvatosan kitekerni megtölteni és visszatekerni
Elkészítési idő: