menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt,25 dkg margarin,25 dkg túró,1 teáskanál só,1 tojás
15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük a sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra a tésztát lisztezett gyúrólapon 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk
4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőlapra helyezzük a korongokat tojással megkenjük a pogácsák tetejét
végül bőven megszórjuk reszelt sajttal
az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem lesz magas a a kisült tésztánk, de igazi "nem lehet abbahagyni" pogácsa. Egészen frissen, (még langyosan) érdemes fogyasztani, mert akkor igazán finom.

Túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás keksz
Medvehagymás keksz

A kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Bedagaszt 20 perc pihentetés kinyújt, éles késsel megvág,kiszaggat tojással megken,sajttal megszór Kelesztés 30-40 perc Sütés: Előmelegített sütőben alsó-felső 220c 15-18 perc...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kiflicskék kolbászos
Kiflicskék kolbászos

Langyosítsuk meg a tejet. Keverjük el benne a fruktózt és morzsoljuk bele az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Tésztában sült húsgolyók.
Tésztában sült húsgolyók.

A tésztát összegyúrjuk,majd egy zacskóba téve 20 percig pihentetjük. 8 kis gombócot készítünk. A gombócokat kinyújtjuk. Négyet egymásra helyezünk úgy, hogy a rétegek közé hideg va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk