25 dkg liszt,25 dkg margarin,25 dkg túró,1 teáskanál só,1 tojás
15 dkg reszelt trappista sajt
A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük a sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra a tésztát lisztezett gyúrólapon 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk
4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőlapra helyezzük a korongokat tojással megkenjük a pogácsák tetejét
végül bőven megszórjuk reszelt sajttal
az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Nem lesz magas a a kisült tésztánk, de igazi "nem lehet abbahagyni" pogácsa. Egészen frissen, (még langyosan) érdemes fogyasztani, mert akkor igazán finom.
A kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagaszt 20 perc pihentetés kinyújt, éles késsel megvág,kiszaggat tojással megken,sajttal megszór Kelesztés 30-40 perc Sütés: Előmelegített sütőben alsó-felső 220c 15-18 perc...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesLangyosítsuk meg a tejet. Keverjük el benne a fruktózt és morzsoljuk bele az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk,majd egy zacskóba téve 20 percig pihentetjük. 8 kis gombócot készítünk. A gombócokat kinyújtjuk. Négyet egymásra helyezünk úgy, hogy a rétegek közé hideg va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz