Családireceptkönyv.hu

OMLÓS ALMÁS PITE


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg sima liszt, 25 dkg dara liszt,
10 dkg sertés zsír,
10 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárga,
1 doboz kemény tejföl 200 ml
Töltelékhez:
1,5-2 kg reszelt alma,
20-24 dkg cukor,
1 vaníliás cukor
mazsola,fahéj

Elkészítés:


Hozzávalókat összegyúrjuk.Ketté vesszük egyik kicsit nagyobb legyen.
A tészta nagyobbik felét kisodorjuk és normál méretű tepsibe tesszük amit előtte kizsíroztunk liszteztünk,a széleit felnyomkodjuk egy kicsit a tepsi oldalán.
1,5-2 kg pucolt reszelt édes almát összekeverünk 20-24 dkg cukorral 1 vaníliás cukorral fahéjat is tehetünk bele,mazsolát összekeverjük és ezt enyhén kinyomva rátesszük a tésztára, a másik kisodort résszel betakarjuk lekenjük egy kisebb elhabart tojással,villával megszurkáljuk és szép világosbarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyanyám receptje az omlóssága talán a zsírban rejlik kipróbáltam más zsiradékkal is de nem az a minőség.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcstorta bögrés
Gyümölcstorta bögrés

A sütőporral elkevert lisztet a fél bögre cukorral, az olajjal és a tejjel jól összekeverjük, beleöntjük a kikent formába. Forró sütőben közepes lángon kb. 1/4 óráig sütjük. A 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszkocka
Kókuszkocka

A tojás fehérjét felverjük, a többi hozzávalót jól összekeverjük, utoljára adjuk hozzá a habot, ezzel óvatosan keverük össze. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk, mázba mártju...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Piskóta tészta
Piskóta tészta

A 8 tojás sárgáját a 8kanál kristálycukorral kikeverjük(robottal) A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A Tojásfehérjehabhoz apránként hozzá kanalazzuk a 12 evőkanál átszitá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarackos mákosguba felfújt
Sárgabarackos mákosguba felfújt

A tepsit/sütőformát kivajazzuk. A kiflit felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a pudingporral, a barac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk