25 dkg sima liszt, 25 dkg dara liszt,
10 dkg sertés zsír,
10 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárga,
1 doboz kemény tejföl 200 ml
Töltelékhez:
1,5-2 kg reszelt alma,
20-24 dkg cukor,
1 vaníliás cukor
mazsola,fahéj
Hozzávalókat összegyúrjuk.Ketté vesszük egyik kicsit nagyobb legyen.
A tészta nagyobbik felét kisodorjuk és normál méretű tepsibe tesszük amit előtte kizsíroztunk liszteztünk,a széleit felnyomkodjuk egy kicsit a tepsi oldalán.
1,5-2 kg pucolt reszelt édes almát összekeverünk 20-24 dkg cukorral 1 vaníliás cukorral fahéjat is tehetünk bele,mazsolát összekeverjük és ezt enyhén kinyomva rátesszük a tésztára, a másik kisodort résszel betakarjuk lekenjük egy kisebb elhabart tojással,villával megszurkáljuk és szép világosbarnára sütjük.
Nagyanyám receptje az omlóssága talán a zsírban rejlik kipróbáltam más zsiradékkal is de nem az a minőség.
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKibélelünk egy formát (20x20), vagy akár jégkrémesdobozt folpackkal vagy sütőpapírral (mindkettő alkalmas a célra). Illetve ha hengerformát szeretnénk, akkor előkészítünk egy habzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük a sóval, és a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kb. 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében megkelesztjük. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a pici sót és a cukrot, közzékeverjük a sütőport. A köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű