25 dkg sima liszt, 25 dkg dara liszt,
10 dkg sertés zsír,
10 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárga,
1 doboz kemény tejföl 200 ml
Töltelékhez:
1,5-2 kg reszelt alma,
20-24 dkg cukor,
1 vaníliás cukor
mazsola,fahéj
Hozzávalókat összegyúrjuk.Ketté vesszük egyik kicsit nagyobb legyen.
A tészta nagyobbik felét kisodorjuk és normál méretű tepsibe tesszük amit előtte kizsíroztunk liszteztünk,a széleit felnyomkodjuk egy kicsit a tepsi oldalán.
1,5-2 kg pucolt reszelt édes almát összekeverünk 20-24 dkg cukorral 1 vaníliás cukorral fahéjat is tehetünk bele,mazsolát összekeverjük és ezt enyhén kinyomva rátesszük a tésztára, a másik kisodort résszel betakarjuk lekenjük egy kisebb elhabart tojással,villával megszurkáljuk és szép világosbarnára sütjük.
Nagyanyám receptje az omlóssága talán a zsírban rejlik kipróbáltam más zsiradékkal is de nem az a minőség.
Mindent készíts elő a fentiek szerint, és kapcsold be a sütőt 160 fokra. Keverd össze a kókuszlisztet, a sütőport és a fahéjt. Reszeld le a citrom héját. Válaszd szét a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. 2. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. 3. Adjuk hozzá a lisztet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű