10 dkg darált mák,
20 dkg finomliszt,
20 dkg puha vaj,
10 dkg porcukor (pl. világos nádcukor),
2 tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 narancs reszelt héja
A hozzávalókból linzertésztát készítünk. A tésztát tegyük fóliába, majd pihentessük a hűtőben 1-2 órát. Felhasználás előtt gyúrjuk át, majd a tenyerünk segítségével diónyi golyókat formázzunk, amikbe nyomjunk nagyobb mélyedéseket (ujj, fakanál nyele, és a krumplinyomó gömbölyűbb nyelével készítettem a mélyedéseket. A kekszeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, töltsük meg málna-, vagy ribizli lekvárral, majd előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süssük ki.
Elkészítés: Az előző nap lefagyasztott kókuszkrémet kiveszem a fagyasztóból és hagyom kissé kiolvadni. Késes aprítóba rakom a fagyos epret, kókuszkrémet, mézet, rózsavizet. Addig k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékonyra szeleteljük, majd a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk, míg teljesen szét nem fő. Ekkor belekeverjük a diót, a mazsolát és a kakaót, és kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű