10 dkg darált mák,
20 dkg finomliszt,
20 dkg puha vaj,
10 dkg porcukor (pl. világos nádcukor),
2 tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 narancs reszelt héja
A hozzávalókból linzertésztát készítünk. A tésztát tegyük fóliába, majd pihentessük a hűtőben 1-2 órát. Felhasználás előtt gyúrjuk át, majd a tenyerünk segítségével diónyi golyókat formázzunk, amikbe nyomjunk nagyobb mélyedéseket (ujj, fakanál nyele, és a krumplinyomó gömbölyűbb nyelével készítettem a mélyedéseket. A kekszeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, töltsük meg málna-, vagy ribizli lekvárral, majd előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süssük ki.
Egy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk belőle. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sűrített tejet, a vaníliás cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél literes bögre a mércénk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és amint szükséges, a kimért tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMikulás csizmák Hozzávalók: 15 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 3 dkg holland kakaó 1 tk. őrölt fahéj 1-2 ek. hideg víz (ha nem áll össze)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű