Hozzávalók 6 személyre:
-6-8 szelet flekkennek való disznóhús
-1,5-2 kg burgonya
-4-5 cikk fokhagyma
-fűszerkeverék.bors .só
-3-4- kanál liszt ,(amibe a húsoket megforgatjuk)
-kevés zsiradék
-a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés füszerkeverékkel
-a flekken szeleteket kicsit kloffoljuk , fűszerezzük.
--lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük
-a serpenyőből kiszedjük
-egy tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, a burgonyát beleszorjuk,ráhelyezzük a flekken szeleteket
-a szeletekre kenjük a lereszelt fokhagymát
-pici vizet öntünk alá....letakarjuk fóliával
-előmelegitett sütőben 30 percig sütjük, majd a foliát eltávolitjuk , pirosra sütjük a húsokat és még 10-15 percig
-
1. A jól kivert, sózott, borsozott szeleteket kevés zsiradékon majdnem puhára sütjük, kivesszük őket. 2. A zsírban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, pirospaprikával meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra nyújtom és nagyobb pohárral szaggatom.. --Majd ezt a kis lapocskákat töltöm!☺Kettéhajtom, a széleit benyomkodom villával.. --A tetejét tojással kenem le, amit jól kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Nagyobb serpenyőbe tesszük, öntünk rá étolajat, megszórjuk egy teáskanálnyi fűszerkeverékkel, és összesütjük. A hús idő közben levet enged,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű