Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Flekken burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 6 személyre:

-6-8 szelet flekkennek való disznóhús

-1,5-2 kg burgonya

-4-5 cikk fokhagyma

-fűszerkeverék.bors .só

-3-4- kanál liszt ,(amibe a húsoket megforgatjuk)

-kevés zsiradék

Elkészítés:




-a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés füszerkeverékkel

-a flekken szeleteket kicsit kloffoljuk , fűszerezzük.

--lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük

-a serpenyőből kiszedjük

-egy tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, a burgonyát beleszorjuk,ráhelyezzük a flekken szeleteket

-a szeletekre kenjük a lereszelt fokhagymát

-pici vizet öntünk alá....letakarjuk fóliával

-előmelegitett sütőben 30 percig sütjük, majd a foliát eltávolitjuk , pirosra sütjük a húsokat és még 10-15 percig

-

Flekken burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szűz - Hagymás-tarjás szűzérme - OK
Szűz - Hagymás-tarjás szűzérme - OK

1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. 2. A szűzérmét 4-5 centi átmérőjű vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. 3. A szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bácskai rizseshús
Bácskai rizseshús

A hagymát feldaraboljuk, rátesszük az olajra, kicsit megpirítjuk, meghintjük sóval (hogy kidobja a levét) hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt sertéshúst. Jól kifehérítjük, befűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Medvehagymás húsgolyók cheddar sajtszószban
Medvehagymás húsgolyók cheddar sajtszószban

1. A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió nagyságú go...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka

Elkészítése: A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a cs...

Elkészítési idő: 06
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk