menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós, foszlós francia bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 darabhoz:

60 dkg kenyérliszt
5 dl víz
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 db tojás
olaj

Recept idők

előkészítési idő: 1 óra 20 perc elkészítési idő: 35 perc

Elkészítés:


Elkészítés:

Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, öntsd hozzá a megkelt élesztőt és a maradék vizet. Alaposan dolgozd össze, ha túl ragacsos, tegyél bele még lisztet. Arra figyelj, hogy a tészta lágy, rugalmas maradjon. Ha jó sima, rakd egy kevés olajjal kikent tálba, szórj a tetejére lisztet, takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.


Amikor a tészta a duplájára nő, oszd négy egyenlő részre, és formázz mindegyikből hosszúkás bagettet. Ha szeretnéd, a tetejét akár be is vagdoshatod. Kend meg egy felvert tojással, hogy igazán ropogós legyen. Tedd olajjal kikent tepsibe, a tészták között hagyj legalább 10 centis távolságot, mert a bagettek sütés közben jól megnőnek. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon körülbelül 25 perc alatt, vagy amíg a péksütik aranybarnák nem lesznek.

Ropogós, foszlós francia bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyér
Kenyér

1. 1 dl vízbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. (Ha szárított élesztőből készítjük, akkor azt a vízzel együtt a liszthez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chapati
Chapati

A hozzávalókból gyúrunk egy rugalmas, lágy, könnyen kezelhető tésztát, tálban lefedve kb. 20 percet pihentetjük. Pihentetés után nagyobb diónyi golyókat formálunk belőle a tenyerün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szezámmagos kenyér
Szezámmagos kenyér

Az őrölt lenmagot összekeverjük az őrölt mandulával, az átszitált szezámliszttel és kókuszliszttel. Hozzáadjuk a sütőport és a sót, az őrölt köményt és koriandert. Egy másik tálban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Chia magos szendvicskenyér
Chia magos szendvicskenyér

A tervezett kenyérsütés előtti este elkészítettem az öregtésztát. Egy nagyobb, lefedhető tálba mértem a vizet, belemorzsoltam az élesztőt, majd hozzáadtam a lisztet és alaposan öss...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk