Hozzávalók 4 darabhoz:
60 dkg kenyérliszt
5 dl víz
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 db tojás
olaj
Recept idők
előkészítési idő: 1 óra 20 perc elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, öntsd hozzá a megkelt élesztőt és a maradék vizet. Alaposan dolgozd össze, ha túl ragacsos, tegyél bele még lisztet. Arra figyelj, hogy a tészta lágy, rugalmas maradjon. Ha jó sima, rakd egy kevés olajjal kikent tálba, szórj a tetejére lisztet, takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
Amikor a tészta a duplájára nő, oszd négy egyenlő részre, és formázz mindegyikből hosszúkás bagettet. Ha szeretnéd, a tetejét akár be is vagdoshatod. Kend meg egy felvert tojással, hogy igazán ropogós legyen. Tedd olajjal kikent tepsibe, a tészták között hagyj legalább 10 centis távolságot, mert a bagettek sütés közben jól megnőnek. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon körülbelül 25 perc alatt, vagy amíg a péksütik aranybarnák nem lesznek.
A z anyagokat összekeverjük,dagasztjuk,kelesztjük. Átgyúrjuk,formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük,tetejét bevágjuk.Kb.40 percig kelesztjük Tojásfehérjével megkenjük,tökmagot t...
Elkészítési idő:Mindent összekeverni.Dagasztani,puha,formázható tészta.Keleszteni 40-60 perc./duplájára/.Formázni,edény,papír tészta 40 perc pihenés. 30 perc után bevágni. Sütő 230 fok kenyeret s...
Elkészítési idő:Dagasztani,ha összeállt bele a margarin. 30 perc pihenés után átgyúrni.1-másfél órát keleszteni duplájára.Formázni ,hajtogatni /jobbról,balról középre,felül-alul háromszögbe / és f...
Elkészítési idő: