Este.Kovász készítés./öregtészta/
200 g liszt
10 g élesztő
2 dl víz
Reggel:
300 g liszt /ebből 200 g lehet más, pl. rozs /
10 g élesztő
3 kk. só
1 kicsi főtt burgonya /vagy 2 k.burgonyapehely/
1 ek. sikér /elhagyható/
kb.1 dl víz
20 g olvasztott margarin
Dagasztani,ha összeállt bele a margarin. 30 perc pihenés után átgyúrni.1-másfél órát keleszteni duplájára.Formázni ,hajtogatni /jobbról,balról középre,felül-alul háromszögbe / és feltekerni.Jénaiba sütőpapír és bele a kenyér, rá a tető. 1-másfél óra pihen.Közben sütőt bekapcsolni 220 fokra melegíteni,ha megkelt bevágni.A jénai tetejét és a kenyeret lespiccelni vízzel.Be a sütőbe 45 percre, tetővel./alsó-felső sütés,200 fokon /.Majd tető nélkül kb.még 15 percig sütni.Kivenni spiccelni és rácson hűteni.
1. Schritt Den Ofen auf 180 °C vorheizen; ein Mit Backpapier bestücktes Backblech bereitstellen. 2. Schritt Das Mehl und das Backpulver in einer grossen Rührschüssel vermengen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A lisztet szitáljuk egy tálba, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe a mélyedésbe adjuk hozzá a joghurtot, a sütőport, a cukrot és a sót. Keverjük össze a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágyabb tésztát dagasztani, duplájára keleszteni. Kb. 45-60 perc. 8 darabra osztani, gömbölyíteni, 5-10 percig pihenés. Kerekre nyújtani 20-25 cm 2-3 mm vastagra. Ruhával letak...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- A hozzávalókat alaposan kidolgozom – nem kell külön felfuttatni az élesztőt – cipót formálunk belőle, kendővel letakarom és kelni hagyom. - Mikor megkelt a tészta, feldarabolom...
Elkészítési idő: 25p+kelesztés Nehézség: Könnyű