Családireceptkönyv.hu

Túrós-sajtos kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg vaj + kenéshez
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 mokkáskanál só
- szóráshoz reszelt sajt (ízlés szerint füstölt is lehet)
- kenéshez 1 tojás

Elkészítés:


A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a túrót és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, olvasztott vajjal megkenjük a felületét és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Alulról-felülről, majd jobbról-balról háromba hajtjuk, ahogy a pogácsatésztát szokás és legalább egy órára hűtőbe helyezzük.

Ezután ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk a lisztezett felületen, megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Éles késsel kb. 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Túrós-sajtos kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt, szokásos módon a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk fé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Szezámmagos sós (Katika féle)
Szezámmagos sós (Katika féle)

Összegyúrjuk, 1 éjszakára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Másnap vékonyra nyújtjuk, tojással megkenjük, szezámmaggal, köménymaggal megszórjuk, Keskeny rudakra szeljük és 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán (édes)burgonyás pogácsa
Vegán (édes)burgonyás pogácsa

Tegyük egy lábasba a burgonyát + édesburgonyát, öntsük fel vízzel és főzzük puhára. Szűrjük le, majd törjük pépesre burgonyatörővel. Öntsük egy bögrébe a langyos rizstejet, adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kolbászos és sajtos pogácsa
Kolbászos és sajtos pogácsa

Elkészítés: A lisztet sózzuk, majd tálba szitáljuk. Közben a szobahőmérsékletű tejfölbe morzsoljuk a szintén szobahőmérsékletű élesztőt, összekeverjük, és hagyjuk feloldódni. Az át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk