25 dkg vaj + kenéshez
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 mokkáskanál só
- szóráshoz reszelt sajt (ízlés szerint füstölt is lehet)
- kenéshez 1 tojás
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a túrót és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, olvasztott vajjal megkenjük a felületét és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Alulról-felülről, majd jobbról-balról háromba hajtjuk, ahogy a pogácsatésztát szokás és legalább egy órára hűtőbe helyezzük.
Ezután ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk a lisztezett felületen, megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Éles késsel kb. 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk, zsírozott tepsibe tesszük.Tojássárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntsük a lisztet keverjük el a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal morzsolgassuk el a margarint. Adjuk hozzá a sót, a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű