2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.
Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.
A kisült tésztát deszkára borítjuk és lassan felszeleteljük.
Az öt tojásfehérjét habbá verem. Egy másik tálban fehéredésig keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a van.cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport és szódabikarbónát, majd a l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElső lépésként készítsük el az alaptésztát: a tojásokhoz hozzákeverjük a lisztet, a sót, a vizet, a citromlevet és pár percig pihentetjük. Ezután az alapanyagokat közepes méretű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent keverj össze, és addig alakítsd, hogy palacsinta tészta állaga legyen. Mielőtt kisütöd, mindenképpen keverd fel, mert a zabliszt lemegy az aljára és kicsit összeáll. A tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szokásos módon picit vastagabb palacsintatésztát készítünk és kb. 8 db-ot sütünk. 2. Az első palacsintát egy kerek jénai tálba teszem és megkenem sárgabarack lekvárral, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz