10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk
A krém készítése: A tejet simára keverjük a keményítőliszttel, hozzáadunk 1 ek kókuszreszeléket, majd folytonos keverés közben felfőzzük. Ezután hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítom 2 A tojásokat egyenként belekeverem. 3 Majd belekeverem a mézet és a tejet is. 4 Végül a sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Összegyúrunk minden alapanyagot előző este, és hűtőbe tesszük. 2.Másnap 3 felé osztjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagdaljuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tészták...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű