2 kg túró
1 liter tej
6 dkg margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
fokhagyma, zöld fűszerek (tetszés szerint)
Két kilogramm túrót egy edénybe teszünk és felöntjük 1 liter tejjel, alaposan összekeverjük és felforraljuk. Miután felforrt, tésztaszűrőn leszűrjük. A savót nem kell kiöntenünk, mert főzelékek, vagy levesek ízesítéséhez remek. A leszűrt túrót egy edénybe tesszük, hozzáadunk 6 dkg margarint, 1 teáskanálnyi sót és 1 teáskanál szódabikarbónát. Amikor a túró kicsit hűlt, 1 tojást is hozzákeverünk. Nem szabad beletenni, amíg a túró meleg, mert összekaphatja a tojást! Tetszés szerint ízesíthetjük fokhagymával, vagy zöld fűszerekkel. Alacsony lángon melegíteni kezdjük a túrós masszát, folyamatosan kavargatjuk, amíg összeáll. Egy tálat, vagy formát kiöblítünk vízzel és beletesszük a masszát, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen összeálljon. Amikor megszilárdult, szeletelhetjük is.
A hozzávalókat nagyon apróra összevágtam,majd sóval ,borssal összekevertem.
Elkészítési idő: 30 percA túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet és a tejszínt. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó. Egy nagyobb...
Elkészítési idő:1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal...
Elkészítési idő: