2 dl kefir, vagy natúr joghurt
1 tojás
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
25 dkg liszt
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
párcsepp vaníliaaroma
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A kefirt, a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát kikeverjük, majd a liszthez adjuk. Görcsmentesre kavarjuk, majd félórán át pihentetjük. Majd kiolajozott palacsintasütőben ízlés szerinti nagyságú palacsintákat sütünk. A megszokott palacsintánál vastagabb, pufibb lesz. Lekvárral, túrókrémmel, mogyorókrémmel töltjük.
1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem. 2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe teszem a cukrot(kicsi cukros tejbe az élesztőt),a tojást, a sót és annyi lisztet,hogy híg folyós tésztát kapjunk.Kézi habverővel simára keverem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: 10-15 perc Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan fel...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Közepes