2 dl kefir, vagy natúr joghurt
1 tojás
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
25 dkg liszt
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
párcsepp vaníliaaroma
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A kefirt, a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát kikeverjük, majd a liszthez adjuk. Görcsmentesre kavarjuk, majd félórán át pihentetjük. Majd kiolajozott palacsintasütőben ízlés szerinti nagyságú palacsintákat sütünk. A megszokott palacsintánál vastagabb, pufibb lesz. Lekvárral, túrókrémmel, mogyorókrémmel töltjük.
A kukoricadarát megfőzzük, majd hozzá adjuk a túrót, jól összedolgozzuk. Ízlés szerint lehet rakni bele cukrot is. Ezután kis gombócokat formálunk, és pirított zsemlemorzsába f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tejet felmelegítjük. 2 A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. 3 A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűSTÍRIAI METÉLT-el ma már ritkán találkozunk. ( Nem tévesztendő össze a vargabélessel!) Fél kg túró, egy tojás, 20 dkg liszt, só egy kanál tejföllel jól gyúrható tésztát készítek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, felkockázom, majd készre főzöm. Miután lecsepegtetem, burgonyatörővel összetöröm.Közben 2.5 dl vízben elkeverek egy fél teáskanál cukrot, majd hozzákeverem...
Elkészítési idő: 1-2 Nehézség: Könnyű