15 lap száraz lasagne tészta
350 g reszelt trappista sajt
Húsos mártáshoz:
500 g darált hús
1 üveg Bolognai szósz (Glóbusz)
Besamelhez:
100 g vaj
1 l tej
60 g liszt
só, szerecsendió
A darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk.
Félretesszük.
Lereszeljük a sajtot.
Ezután felrakjuk a tejet forralni.
Miközben melegszik a tej a vajat egy nagyobb serpenyőben (amibe később a tej is elfér) felolvasszuk és a liszttel rántást készítünk. Erre öntjük a forró tejet és még pár percig főzzük míg besűrűsödik.
Utána a tűzről félrehúzzuk és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy közepes kizsírozott tepsibe teszünk 4 lap tésztát majd besamel mártással megkenjük, a szószos húsból is kanalazunk rá, majd reszelt sajttal megszórjuk. Újra 4 tészta és sorban a többi, összesen 3 réteg lesz, majd a tetejére marad 2 tésztalap erre már csak besamel és sajt megy.
180 fokon aranybarnára sütjük.
1. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Ha kézzel csináljuk, férfi munka lesz. Ez az átlagosnál keményebb tészta. 2. Ha jól összeállt, akkor kb 1 órát hagyjuk pihenni. 3. Lehet hag...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(Kókusz)olajon megpirítunk egy feldarabolt, nagy fej vöröshagymát, egy fél zöld, és egy fél piros kaliforniai paprikát. 1,5 bögre főtt rizst és egy fél bögre főtt lencsét összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűspagettit kifőzzük sós, olajos vízben. Utána hideg vízzel jó alaposan átöblítjük. Egy tálban a tejfölt, a kis lyukon lereszelt sajtot és a ketchupot alaposan összekeverjük. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű